kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DSP'li İçli: Hedef demokratik rejim

Giriş Saati : 08.01.2009 16:40
Güncelleme : 08.01.2009 22:55
Yeni Haber
DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılan ''bölücü ve gerici'' saldırıların artık nitelik değiştirdiğini söyledi.
İçli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dün yapılan yeni ''Ergenekon'' operasyonlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılan ''bölücü ve dinci terörist saldırıların'' artık nitelik değiştirdiğini kaydeden İçli, ''saldırılar, güvenlik güçlerimizin, vatandaşlarımızın canına kastetmenin yanında artık daha büyük bir hedefe yönelmiştir. Hedef; demokratik rejimdir, laik devlettir, ulus devlettir, hukuk devletidir'' dedi.

''Sinsice hazırlanan, planlı, programlı saldırının'' hedefinde şimdi de hukuk sisteminin bulunduğunu anlatan İçli, şunları söyledi:

''Hukuka olan güven, zedelenmek istenmektedir. AKP ise hukuksuzluğu teşvik ve himaye etmektedir. 19 aydır Türkiye'de yaşanan olayları artık hukuki tanımlamalarla açıklamak mümkün değildir. Bunu, bilim insanları, siyasetçiler, son dönemde yaşananların, -bırakın bizim iç hukukumuzu, Anayasanın emredici hükümlerini, TCK'nın emredici hükümlerini- evrensel hukuk kurallarına da aykırı olduğunu artık ifade etmektedir.
Burada halkımıza çok büyük görevler düşmektedir ama onun ötesinde özellikle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK), barolarımıza, hukuk camiasına çok büyük görev düşmektedir. HSYK, böylesine toplum tarafından önemli kabul edilen soruşturmaya mutlaka deneyimli, birikimli savcıları gerekirse takviye amacıyla görevlendirmelidir. Çünkü, kamuoyu İstanbul'da yürütülen -ki yetki tartışması da vardır- davaların bir bütün olarak incelenmesi, deneyimli ve birikimli hukukçular tarafından soruşturulması ve değerlendirilmesi artık çok büyük önem arz etmektedir. O nedenle HSYK'ya çok büyük görevler düşüyor.

Onun da ötesinde Hükümetin özellikle de Adalet Bakanının gaflet ve dalaletten kurtulması artık çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü, bu yaşananlar hukuk devletini zedelemektedir.''

ÖDP GENEL BAŞKANI URAS: DERİN DEVLETİN SONUNA KADAR ÜZERİNE GİDİLMESİNDEN YANAYIZ

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, demokratik hukuk anlayışından uzaklaşmadan, derin devletin sonuna kadar üzerine gidilmesinden yana olduklarını söyledi.
Uras, yarı zamanlı çalışan üniversite öğrencilerinin işlerini kaybetmesine tepki gösteren Genç-Sen üyesi bir grup öğrenciyle TBMM'de görüştü.
Genç-Sen üyeleri, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasasının yürürlüğe girmesinden sonra yarı zamanlı çalışan öğrencilerin çok zor duruma düştüklerini, bu öğrencilerin durumlarının bir an düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler. Bu konuda yasa teklifi veren Uras'a teşekkür eden öğrenciler, paralı eğitime de karşı çıktıklarını, bunun da gündeme getirilmesini istediler.

Ufuk Uras da yarı zamanlı çalışan öğrencilerin sorunlarını çözebilmek için çaba sarf edeceklerini belirterek, ''Hayatta her şeyden tasarruf yapılır ama insandan yapılmaz. Şu an en büyük ordu işsizler ordusu oldu. İstihdam ön plana çıkarılmalı. Biz de yasa önerimizin kabul edilmesini istiyoruz'' diye konuştu.Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Uras, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak, ''Demokratik hukuk anlayışından uzaklaşmadan derin devletin üzerine sonuna kadar gidilmesinden yanayız. Bütün yasa dışı örgütlerin üzerine gidilmeli. Aksi halde şeffaflık olmaz'' dedi.

Ergenekon soruşturmasının siyasi tartışma malzemesi olamayacağını kaydeden Uras, ''Derin devlet eşittir Cumhuriyet denklemeni hiç bir zaman benimsemedim'' diye konuştu.