kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Talat'ın hediyesini kabul etmedi

Giriş Saati : 05.01.2009 13:03
Güncelleme : 05.01.2009 22:30
Yeni Haber
Kıbrıs Rum kesimindeki ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Genel Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum meclis başkanı ve Demokratik Parti (DİKO) Genel Başkanı Marios Karoyan'ın, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın yeni yıl dolayısıyla kendisine gönderdiği hediye sepetini üzerindeki yazılar nedeniyle kabul etmemesiyle ilgili olarak, ''hediye sepetini kabul etmenin, kimsenin kabul etmediği bir devleti tanıma anlamına gelmediğini'' söyledi.

DİSİ Başkanı Anastasiadis, yaptığı açıklamada, diğer parti başkanları gibi kendisinin ve Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın her yıl ''Kıbrıs Türk liderliği''nden hediye aldığını belirtti.

''Hediye sepetini kabul etmenin, kimsenin kabul etmediği bir devleti tanıma anlamına gelmediğini'' ifade eden Anastasiadis, ''ayrıca bazı kişilerin, güya başkan oldukları varsayımıyla attıkları imzayla devletlerin tanınmadığını'' da söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, Karoyan'ın hediye sepetini kabul etmemesine ilişkin tartışma sürecine girmek istemediğini belirtti.

''Marios Karoyan'ın bir düşünce içerisinde hediye sepetini iade ettiğini'' dile getiren Stefanu, ''bunun ötesinde buna herhangi bir yorum getirmenin ve bu konuyu yaymanın gerekli olmadığını düşündüğünü'' kaydetti.

Stefanu ayrıca, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın yeni yıl nedeniyle, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile müzakere grubuna 22 Aralık görüşmesinde hediye verdiğini, bu hediye paketlerinin içinde herhangi bir işaret veya kartın bulunmadığını söyledi.

Rum Meclis Başkanı Karoyan, Talat'ın hediyesini, hediye sepetinde ''Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'' yazması ve sepetteki çeşitli hediyelerde de ''KKTC'' ibaresinin bulunmasının ''dolaylı tanıma anlamına geldiği'' gerekçesiyle kabul etmemiş, hediye sepeti, iade için BM Barış Gücü (UNFİCYP) yetkilisine teslim edilmişti.

AA