kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mısır'a çağrı: ''Tarihi, insani, islami ve vicdani görevlerini yerine getir''

Giriş Saati : 05.01.2009 13:19
Güncelleme : 05.01.2009 22:30
Yeni Haber
İran, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yardım ulaştırılması konusunda Mısır'dan sorumluluklarını yerine getirmesini istedi...
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hasan Kaşkavi, haftalık olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde savunmasız ve masum halka yönelik saldırılarını kınayarak, Filistinlilere yardım konusunda ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşları göreve çağırdı.

Filistinlilere insani yardım ulaştırılması için Mısır'ın Refah kapısını açmasını da isteyen Kaşkavi, ''Mısır yönetimi, tarihi, insani, İslami, ve vicdani görevlerini yerine getirsin'' diye konuştu.

Kaşkavi, Filistinli yaralıları İran'daki devlet ve özel hastanelerde tedaviye hazır olduklarını belirtti.

Gazze'ye en yakın bir noktada seyyar hastane kurmak için Mısır makamlarına başvuruda bulunduklarını kaydeden Kaşkavi, olumlu cevap almaları halinde hemen harekete geçeceklerini söyledi.

İran Sağlık Bakanlığı da önceki açıklamasında doktor, hemşire ve diğer görevlilerden oluşan bin kişilik sağlık ekibini Filistinli yaralıların tedavisi için Gazze Şeridi'ne göndermeye hazır olduğunu bildirmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava ve kara saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği en az 2400 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

AA