kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Çalıştıkları villayı soyan Giorgi Morchadze ile eşi Rusudan Lezhava

Hizmetçiler 12 kilo mücevherle kaçtı

Deniz DERİN SABAH
04.01.2009
İşadamı İsmet Hacıbeyoğlu'nun villasında çalışan Gürcistan uyruklu karı-koca, 700 bin TL değerinde 12 kilo mücevherle kaçtı..
İstanbul'da 3 yıldır işadamı İsmet Hacıbeyoğlu'nun villasında hizmetçi olarak çalışan Gürcistan uyruklu karı koca, kasada bulunan, 700 bin TL değerinde 12 kilo altın ile pırlantayı çalıp sırra kadem bastı. İşadamı çalınanlar arasında manevi değeri çok büyük olan 100 yıllık gerdanlık olduğunu belirterek, "Hizmetçimizi aileden biri olarak görüyorduk. Böyle bir olayı asla düşünmezdik. Bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmelerini istiyorum" dedi. Gürcistan uyruklu hizmetçinin, Sarıyer'de başka bir villada hizmetçi olarak çalışan annesinin de aynı gün hırsızlık yaparak ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Büyükçekmece Güzelce beldesinde oturan işadamı İsmet Hacıbeyoğlu, eşi Nihal Hacıbeyoğlu ile birlikte 14 Aralık Pazar günü Emirgan'da oturan akrabalarına misafirliğe gitti. İddiaya göre Gürcistan uyruklu çift, Nihal Hacıbeyoğlu'nun çantasından aldıkları anahtarlarla kasayı açarak, ziynet eşyalarını da çalıp kaçtı.

'MANEVİ DEĞERİ DE BÜYÜK'
Bir gün sonra evini telefonla arayan İsmet Hacıbeyoğlu cevap alamadı. Bunun üzerine eşiyle eve döndü. Giorgi Morchadze (34) ile eşi Rusudan Lezhava'yı (37) evde bulamayan çift, soluğu jandarmada aldı. Jandarma, İsmet Hacıbeyoğlu'ndan kasayı açmasını istedi. Ancak Hacıbeyoğlu anahtarı bulamadı. Bunun üzerine kaynak makinesi ile kasa açıldı. İşadamı ve eşi kasanın boş olduğunu görünce şoka girdi. Kasada 5 ayrı ailenin ziynet eşyası bulunduğunu söyleyen Hacıbeyoğlu, kasanın içinde manevi değeri çok büyük olan 100 yıllık bir gerdanlık olduğunu belirtti. Ziynet eşyalarının tahmini değerinin 700 bin TL olduğunu söyleyen Hacıbeyoğlu, "Kasada 125 yıllık elmas pentatif gerganlık, mine işlemeli altın saat, 100 yıllık beşi bir yerde gerdanlık, yılanlı yakut taşlı bilezik ve incili küpe gibi ziynet eşyaları bulunuyordu" dedi.

'HER ŞEY ONLARA EMANETTİ'
Hizmetçileri Giorgi Morchadze ile eşi Rusudan Lezhava'nın yanlarında üç yıldır çalıştığını, kendilerine aile fertleri kadar yakın olduğunu söyleyen İsmet Hacıbeyoğlu, "Bütün her şeyimizi onlara emanet ediyorduk. Bizim adımıza bankadan para bile çekiyorlardı. Böyle bir şey yapacakları hiç aklımıza gelmezdi. O yüzden çok rahattık. Bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmelerini istiyorum" dedi.