kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mansur Yavaş

Bahçeli yerel seçimde 11 belediye hedefledi

ANKARA
04.01.2009
MHP lideri Devlet Bahçeli, 29 Mart'ta mutlaka istediği belediyeleri şöyle sıraladı: Ahlat Malazgirt, Konya, Bursa, Edirne, İstanbul, Samsun, Amasya, Sivas, Erzurum ve Ankara..
MHP lideri Devlet Bahçeli, 29 Mart yerel seçimleri için çok önemsediği 11 belediye başkanlığını açıkladı. Ankara'da Büyükşehir adaylığı için Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş' ı gösteren Bahçeli, çıtayı yükseltti ve "Ankara'ya talip olmak demek, tarihe, millete, kadere, geleceğe talip olmak demektir. Onun için Ankara en büyük iddiamızdır" dedi. 29 Mart Yerel Seçimleri'nde MHP adına belediye başkanı olmak için Ankara'da yarışacak adayların tanıtımı Anatolia Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Adaylar arasında en yoğun ilgi, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'a gösterilirken, belediye başkan adaylarının Bahçeli'nin elini öpmesi dikkat çekti. Partililere hitaben yaptığı konuşmada milliyetçilik gereği alınması gereken belediyeler olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Bunlardan birincisi Ahlat'tır, ikincisi Malazgirt'tir, üçüncüsü Konya'dır, dördüncüsü Bursa'dır, beşincisi Edirne'dir, altıncısı İstanbul'dur. Cumhuriyet dönemindeki çizgi Samsun'dur, Amasya'dır, Sivas'tır, Erzurum'dur ve Ankara'dır." Ankara'yı da mutlaka istediğini dile getiren Bahçeli, "Ankara belediyesine talip olmak demek, tarihe, millete, kadere, geleceğe talip olmak demektir" diye konuştu.

İKTİDAR ALTERNATİFİ
2009 yılının MHP'nin 40'ıncı yılı olduğunu dile getiren Bahçeli, "MHP'nin 40. yılını kutlarken, yerel yönetim iktidarı olarak MHP'yi taçlandırmak da 29 Mart'ta hepimize nasip olmalı" diye konuştu. Bahçeli, 29 Mart'ta, sadece mahalli yöneticilerin seçilmeyeceğini 6 yıldır ülkeyi yöneten AKP'nin de alternatifinin ortaya konacağını kaydetti. Bahçeli, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar ciddi tehlikeler yaşayan Türkiye'nin geleceğinin de seçmenin elinde olduğunu belirtti. Bahçeli, "Bugün iktidarı şımartacak, ayağını yerden kesecek, 'yaptığım her şey doğrudur millet beni destekliyor' diye yanlışa devam ettirebilecek bir seçim sonucu ortaya konulmamalıdır. Bu seçim AKP'yi yollarken, yeni yola çıkacak olan iktidarın da işaretini vermelidir, o iktidar MHP olacaktır" dedi. Bu arada MHP'nin Trabzon Belediye Başkanı adayı eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral oldu.