kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nafiz Karadere

Garanti: Sosyal sorumluluk önceliğimizdir

05.01.2009
Osmanlı Bankası Müzesi, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve Garanti Galeri gibi kurumlarla tanınan Garanti Bankası'nın Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere "Kültür projelerimize ve yıllardır desteklediğimiz etkinliklere devam," diyor ..
Türkiye'nin önemli bankalarından Garanti Bankası, bir yandan kendi bünyesinde kurduğu Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Garanti Galeri ve Osmanlı Bankası Müzesi'nde yer alan etkinliklerle kültür sanat alanında kurumsal olarak faaliyet gösterirken diğer yandan birçok önemli etkinliğine (festival, sergi, konser, arkeolojik kazı...) sponsor olarak da destek vererek geniş bir yelpazede kültür sanat dünyasını destekliyor. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, kurumun kültür sanat politikasını ve 2009'daki yol haritasını anlatıyor.

-Kurumunuzun kültür sanat politikasını ya da eğilimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kültür sanat faaliyetlerimizi iki başlık altında topluyoruz: Kendi kültür kurumlarımızın çalışmaları, ve sponsorluklarımız. Garanti bünyesinde Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Garanti Galeri (GG) ve Osmanlı Bankası Müzesi, faaliyet gösteren kültür-sanat kurumlarımız. 2001'de açtığımız Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, sanatçı dosyaları, uluslararası güncel sanat dergileri ve DVD'lerden oluşan bir arşive sahip. 6 bin 500 yayını içeren kütüphanesiyle aynı zamanda güncel sanat alanında bir araştırma merkezi olan kurum. P l a t f o r m ' u n 2003'ten bu yana yürüttüğü İstanbul Misafirleri Programı, güncel sanatla ilgilenen uluslararası sanatçı, sanat eleştirmeni ve küratörlere, İstanbul'da kalarak, işlerini üretme ve araştırma yapma olanağı tanıyor. Garanti Galeri, beş yıldır sergiler ve yan etkinlikler aracılığıyla, mimarlık ve tasarım alanlarındaki kavramları tartışma misyonunu üstleniyor. Osmanlı Bankası Müzesi ise, Osmanlı Bankası'nın zengin arşivine sahip çıkmak ve faaliyette olduğu dönemin tarihine ışık tutmak amacıyla 2002'de kuruldu, Karaköy'deki bina; müze, kütüphane, sinema, sergi salonu ve arşivin yer aldığı bir kültür merkezi olarak Garanti Bankası bünyesinde hizmet veriyor.

2008'de ne tür etkinliklere destek verdiniz? 2008 yılında Frankfurt Kitap Fuarı'na paralel olarak Garanti Galeri ve Alman Mimarlık Müzesi (DAM) işbirliğiyle Frankfurt'ta Becoming İstanbul adlı sergi açıldı. Bunlara ek olarak Garanti Galeri'de Türbülanslı Topolojiler, Sürdürülebilirlik için Moda ve Strüktürel Mantığı Araştırmak: Lifli Oda sergileri izleyicilerle buluştu. Osmanlı Bankası Müzesi'nde ise Doğuyu Tüketmek , Sedad Hakkı Eldem I: Gençlik Yılları ve Osmanlıların Paris'i adlı sergiler gerçekleştirildi. Sponsor olarak ise, Berlin İslam Eserleri Müzesi'nde 16 Mayıs- 29 Haziran 2008 tarihleri arasında Turkish Delight başlıklı sergiye destek verdik. 1998'den bu yana destek verdiğimiz, Babylon ve İstanbul Jazz Center'daki Garanti Caz Yeşili konserlerine 2008'de de devam ettik. Bonus Card Uluslarası Komedi Film Festivali ve MiniBank Uluslarası Çocuk Filmleri Festivali ile, İstanbul Modern'in eğitim programları, 2008 yılında destek verdiğimiz diğer etkinlikler arasında yer aldı. 2008'de ayrıca, Mamma Mia! Müzikali'nin ana sponsoru olduk.
Haberin fotoğrafları