kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Demir, PORTAŞ ve Başkent Doğalgaz’dan 4’er bin TL aylık alıyordu.

907 parselde de 'Demir' iddiası

ANKARA
04.01.2009
Demir'in, başkentin gözde bölgesi Çayyolu'ndaki 907 parselin kooperatiflere peşkeş çekilmesinde rol oynadığı ileri sürüldü. Bir aile de Demir'e dava açıyor..
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in soruşturmalarına "Demir" perde çekerek, önce PORTAŞ, sonra da Başkent Doğalgaz Genel Müdürü olduğu öne sürülen Veysel Karani Demir, Çayyolu'ndaki kooperatif oyunlarını da zaman aşımına uğratmakla suçlanıyor. İddialara göre, eski belediye başkanı Mehmet Altınsoy döneminde imar planları hazırlanan Çayyolu'nda 907 numaralı parsel orman alanı olarak ayrıldı. Ardından gelen Murat Karayalçın imar planında değişiklik yapmadı. Ancak Gökçek'in başkan seçilmesinin ardından plan değişikliği yapılarak orman alanı olan 907 parsel, konut alanı belirlendi. Bölge sakinleri, bu değişikliği yargıya taşıdı. Bu sırada, parsel, üyeleri arasında bazı siyasi, belediye meclis üyesi ve bürokratların bulunduğu kooperatiflere tahsis edildi. Bu konuda açılan soruşturma Ankara Valiliği'ne intikal etti, dosyayı 4.5 yıl elde tutan dönemin Ankara Valiliği Mahalli İdareler Koordinatörü Demir, zaman aşımına uğramasını sağladı. 2001'de Koray Aydın'ın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı döneminde yapılan yasa değişikliği ile 1/50 binlik imar planı yapma yetkisi bakanlığa verildi ve imar planı değişikliğiyle 907 parsel konut alanı olarak tescil edildi.

GÖKÇEK İSTEMİŞ
Demir'in istifasını Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in istediği öğrenildi. Demir ise son yayınların Gökçek'i yıpratmaya yönelik olduğunu savunarak "Sırf yanlış anlaşılan bir ifade üzerine, gençlerin ailelerine duyduğum saygı nedeniyle onurumla istifa ettim. Ağzımdan çıkan ancak kastımı tam olarak ifade edemediğim bir sözün faturasını fazlasıyla ödedim" dedi. Bu arada Demir'in hem genel müdürlük görevinden, hem de PORTAŞ'tan istifa etmesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan bir açıklamayla netlik kazandı. Veysel Karani Demir, Gökçek'i korumasının söz konusu olmadığını, aklayan raporların Danıştay'dan da geçtiğini, Murat Karayalçın'ın da çok sayıda dosyasını incelemesine karşın sadece 1 dosyasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Demir, Gökçek hakkındaki 70 soruşturmayı aklamakla suçlanıyordu. Demir, Ecevit hükümeti tarafından müfettişler tarafından işlemleri incelenince 2002'de görevden el çektirilmişti.