kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Van'daki çocuklara SOSYETE el uzattı

Heves Ekinci, Van'daki yırtık ayakkabılı çorapsız öğrencilerden o kadar etkilendi ki, dostlarıyla beraber 2 bin çocuğun ihtiyacını karşılayacak yardımı topladı.
26 Aralık'ta gazetelerde yayımlan Van'daki ilköğretim çocuklarının fotoğrafları hepimiz gibi İstanbul'un elitlerinin de yüreğini sızlatmış. Yırtık pırtık ayakkabıları içinde çorapları bile olmayan çocukların fotoğraflarından en çok etkilenen ise, İstanbul sosyetesinin en ünlü simalarından Heves Ekinci olmuş. Birçoğumuz gibi "Ah, vah" demekle yetinmeyip, o çocuklara yardım elini uzatmış.

2 BİN ÇOCUĞA YARDIM
Öğrendiğime göre fotoğrafı görünce içi parçalanan Heves Ekinci hemen sosyetik arkadaşlarını da seferber edip bir yardım kampanyası başlatmış. O tarihte Mısır'da olan yakın arkadaşı Nadire İçkale'ye de durumdan söz etmiş. Yardımseverliğiyle tanınan Nadire Hanım da Ankara ve Antalya'daki dostlarını harekete geçirmiş. Sonunda kısa sürede o kadar çok yardım toplamışlar ki, 2 bin çocuğun ihtiyacını karşılayacak ayakkabı ve giyecek sağlamışlar.

DURMAK YOK, YOLA DEVAM

Van Valisi ile temasa geçen Heves Ekinci ile Nadire İçkale, ayakkabı ve giyecekleri bugün Van'da kendi elleriyle ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtacaklar. Ben bu bilgileri başkalarından öğrendim. Kendilerini aradığımda, yanlış anlaşılır diye konuşmak istemediler. Sadece Nadire Hanım'dan "Durmak yok, yola devam" bilgisini alabildim. Umarım onların bu örnek davranışından herkes payına düşeni alır.