kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Serhan Sokulgan: "Bu yaz çıkaracağım albümde sürpriz bir isimle düet yapacağım."

Sertab ve Nil'in kendilerine ait dünyaları var

EYLEM BİLGİÇ GÜNAYDIN
04.01.2009
Uzun yıllar ünlülere basın danışmanlığı yaptıktan sonra kendi albümünü çıkaran genç popçu Serhan Sokulgan, Nil Karaibrahimgil, Sertab Erener gibi bir zamanlar birlikte çalıştığı isimlerin kendisini arayıp başarılar bile dilemediğini söylüyor ..
Biz gazetecilerin çoğu Serhan Sokulgan'ı ünlü isimlerle röportaj yaparken tanıdık. Göksel, Sertab Erener ve Nil Karaibrahimgil gibi isimlerin albümlerini yayınlayan plak şirketinde basın danışmanlığı yapan Serhan, uzun yıllar ünlülerle aramızda köprü görevi gördü. Ama bir an geldi, danışmanlığı bıraktı ve sektörün spotlar altındaki tarafına transfer oldu. Geçtiğimiz yaz bir maxi single çıkaran ve şarkıları müzik kanallarında en sık dönenlerden olan Serhan'la yeni mesleğini konuştuk.

SERHAN SOKULGAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

NİL KARAİBRAHİMGİL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

SERTAB ERENER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Uzun yıllar ünlülerin basın danışmanlığını yaptınız, şimdi kendiniz ön plandasınız. Arka plandan, ön plana geçmek nasıl?
Aslında planlarım arasında böyle bir şey yoktu ama demek ki içimde bir yerlerde böyle bir istek duruyormuş ki, bu kadar üretmeye başladım, sahne performansımı geliştirdim. Yakın zamana kadar Türkiye'nin en önemli starlarıyla çalışırken, şimdi ben ön plana geçtim.

HEDEFİM DEĞİLDİ
* Yani albüm yapmak planladığınız bir şey değil miydi?
Plak şirketinde sanatçılarla çalışırken, hiçbir gün onlar gibi şarkıcı olayım diye düşünmedim. Ama şarkı üretiyor ve onları birileriyle paylaşmak istiyordum. Bir gün arkadaşım sahneye çıkacaktı, o çok hastalandı, onun yerine ben çıktım. Çıkış o çıkış. Bir gün derken 8 hafta devam etti. Sonrasında birçok yerden sahneye çıkmak için teklif aldım. Üç yılın sonunda da bir single'la insanlarla buluştum.

* Yıllarca birlikte çalıştığın ünlülerin tepkisi nasıl oldu buna, destek oldular mı?
Destek olan da var tabii ama ne destek ne köstek olup gayet nötr duran da var. Ama "Şarkını duydum, acayip mutlu oldum, hayırlı olsun, çok sevindim" diyen çok fazla olmadı açıkçası. Tabii Pınar Aylin, Yonca Lodi ve Ümit Sayın çok destek oldu mesela. Hatta Pınar ikinci klibimde de oynadı.

HEYECANIMI PAYLAŞSALAR YETERDİ
* Birlikte çalıştığınız ünlülerden kimin aramasını beklerdiniz?
Bugüne kadar 38 tane isim ve 60'a yakın albüm için çalıştım. Bu isimler arasında var oğlu var; Sertab (Erener) var, Nil (Karaibrahimgil) var, Asya var. Açıkçası hiçbirinden bir şey beklemedim ama heyecanımı paylaşmalarını isterdim.

* Sertab Erener'in, Nil Karaibrahimgil'in desteğini hiç görmediniz mi mesela?
Ya onların kendilerine ait bir dünyaları var; bir adadalar, işlerine geldiği zaman o adadan ayrılırlar.

* Bir ara bir gazete için röportajlar da yapıyordunuz...
Evet, bir yıl boyunca bir gazetede hem röportajlar yaptım hem life-style yazılar yazdım. Hatta yazılarımdan dolayı bir-iki kişi müdürümü arayıp beni şikayet etmişti, ben de demek ki işimi iyi yapıyorum diye düşünmüştüm (gülüyor). Hatırlıyorum da Işın Karaca, Yeşim Salkım falan çok sinirlenmişti yazılarıma. Hatta Yeşim Salkım sadece benimle tanışmak ve kendini bana anlatabilmek için bana bir iş teklifinde bulunmuştu. Buluşunca da kendini iki saat anlatmıştı bana.

TARKAN'I ELEŞTİREMEZSİNİZ!
* Ne işi teklif etti?
"Halkla ilişkiler sorumlum olur musun?" demişti. Ben de düşündüm ve bir proje paylaştım kendisiyle, sonradan kulağıma geldi ki "Benim hakkımda kötü yazan biriyle çalışamazdım, sadece tanımak istemiştim" demiş. Ben de zaten bunu bilerek gitmiştim görüşmeye. Bazen insan kendisinin karşı taraftan daha akıllı ve zeki olduğunu zanneder ama bu en büyük aptallıktır aslında.

* Siz Tarkan'a hiç laf söyletmiyorsunuz bildiğim kadarıyla...
Bir kere Tarkan'ın T'sine laf söyleyecek insanı ben ahmak olarak görüyorum. Bu ülkeye zamanında ve hâlâ bu kadar şey yapan, üreten insana nasıl laf söyleyebiliyorlar bilmiyorum. Bir kere emeğe saygı duymak lazım. Yaklaşık 15 yıldır sahnede, bir sürü şarkı üretmiş, albümler yapmış, önemli isimlerle çalışmış, önemli sahneler yapmış; kalkıp bir tane projesi kötü oldu diye eleştiremezsiniz. Kaldı ki son albümü çıktığında Aman çok kötü albüm, Tarkan mahvoldu' derken, şimdi herkes yine deli gibi tepinerek çocuğun şarkılarını söylüyor.

* Albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz, yoksa bu maxi single bir deneme miydi sadece?
Hayır, şimdiden bir albüm projesine başladım. Hatta içinde inşallah sevdiğim insanların da şarkıları olacak. Ben kafamda hangi şarkılar olduğunu belirledim, bol cover'lı bir albüm olacak. Şarkıları yaptıktan sonra sahipleriyle paylaşacağım, inşallah yaz gibi de müzikseverlerle buluşacak.
Haberin fotoğrafları