kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Kerem Kabadayı Harun Tekin Burak Güven Kerem Özyeğen

Hadise başarılı olur diye düşünüyoruz

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
04.01.2009
Geçen yıl Eurovision'da yarışan 'Mor ve Ötesi' grubunun solisti Harun Tekin, "Tekrar yarışmaya katılır mısınız?" sorusunu şöyle yanıtladı: Beş yıl içerisinde teklif gelmez ama gelirse düşünürüz..
Ünlü rock grubu Mor ve Ötesi, iki buçuk yıllık bir aranın ardından 'Başıbozuk' isimli albümle tekrar hayranlarının karşısına çıktı. Bu çalışmada, 'Sonbahar', 'Kış Geliyor', 'Bir Derdim Var', 'Parti' gibi parçaların yanısıra Eurovision'a katıldıkları 'Deli' şarkısının da canlı konser kaydı yer alıyor. Albümde bir de bu parçaların DJ'ler tarafından yapılmış yeni versiyonları bulunuyor. Ünlü rock grubuyla yeni albümlerini konuştuk.

HADİSE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* 'Başıbozuk', çoğu bildiğimiz parçalardan oluşan bir albüm. Bu bir duraksama albümü mü?
Kerem Kabadayı: Hayır. Duraksama albümü değil! Ama bizim çok yoğun çalıştığımız bir buçuk yılı toparlayan bir albüm oldu. 2007 yılının ortasından 2008 sonuna kadar yaşadığımız birçok şey bu albümde toplandı.

ZENGİN DEĞİLİZ!
* Albümü dinlediğim zaman DJ'lere de büyük iş düştüğünü gördüm. Gelen tepkiler nasıl?
Harun Tekin: Albümde bulunan yeni şarkımız çok beğenildi. Remikslerle ilgili olumsuz bir şey duymadım ama herkes beğenecek diye bir şey de yok!
K.K.: Hayrınlarımız arasında remikslerle ilgili farklı favoriler var. Bize gelen en negatif yorum remikslerle ilgili olarak, 'Ne gerek vardı?' şeklinde oluyor. Biz sonuçta iyi olduğunu düşünüyoruz.

* Yeni albüm ne zaman çıkar?
K.K.: Önümüzdeki senenin son çeyreğinde ya da 2010 yılına sarkacak gibi görünüyor. Yeni albüm için çalışmalara başladık.

* İlk çıktığınız dönemde 'Baba parasıyla albüm yapıyorlar' diye eleştirildiniz. Şimdi bunları aştınız mı?
K.K.: Eskiden baba parasıyla müzik yapıyorlar derlerdi. Şimdi kendi paramızla müzik yapıyoruz, yine laf söylüyorlar.
K.Ö.: Bir de şöyle temel bir durum var ki; 'Baba parasıyla nasıl şarkı yapılır?' Burak Güven: Geriye dönüp baktığımızda bazen çok saçma eleştirildiğimizi düşünüyoruz. Bir dönem 'zengin çocukları' diye söylediler. Merak ediliyorsa açıklayalım; 'Biz zengin çocukları değiliz'. Ardından 'Radiohead taklitçileri' dediler.

* Sizi soğuk gören insanlara kızıyor musunuz?
H.T.: Bunun, çektirdiğimiz fotoğraflarla da alakası var. B.G.: Bundan beş yıl öncesine kadar o kadar alışmıştık ki işin gösteri havasında yapılmasına... Ancak bizim grup da Harun ve Kerem'in duruşunda kendini daha objektif bir şekilde anlatan, anlatırken her şey güzel durumundan sakınan bir hava vardı. Bu da insanların dikkatini çekti.

EUROVISION DA NEYMİŞ
* Bu yıl Eurovison'a Hadise gidiyor. Ne düşünüyorsunuz?
H.T.:Başarılı olur diye düşünüyoruz...

* Peki Eurovision'dan tekrar teklif gelse ne olur?
H.T.: Düşünürüz.

* Geldi sayın...
H.T.: Geldi sayınla olmuyor. Önümüzdeki beş yıl içinde böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Geçen yıl Eurovision teklifi gelmeden önce röportajda atıp, tutuyordum 'Eurovision' da neymiş' diye... Ama masaya gelince değerlendirdik.
K.K.: Almanya turnesinin ilk günü Harun "Eurovision amatör işi falan" dedi. Turnenin son günü TRT'den telefon geldi.
Haberin fotoğrafları