kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

"Kadıköy'de bir şeyler oluyor"

Giriş Saati : 02.01.2009 15:34
Güncelleme : 02.01.2009 22:50
Yeni Haber
Galatasaray'ın tecrübeli kaptanı Ayhan Akman bazı maçlarda tribünlerin boş kalmasından takımdaki kaptanlık tartışmalarına, Kadıköy'deki UEFA finalinden Skibbe'nin çok eleştirilmesine, Şampiyonlar Ligi'ne çıkamamalarından Milli Takım'a kadar pek çok konuda samimi açıklamalar yaptı.

TV8'in Galatasaray muhabiri Selahattin Ekrekli'ye konuşan Kaptan Ayhan, sezon başı ilk maçlarda kaybettikleri puanlara rağmen daha sonra toparlanarak ilk yarıyı iyi bir yerde bitirdiklerini belirterek; sezon sonunda ipi göğüsleyen tarafın kendileri olacağını söyledi.

Ayhan UEFA Kupası finalinin Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olmasının kendilerini daha da motive ettiğini dile getirirken, "Türkiye'de böyle bir final oynamak ve orada kupa kaldırmak, uzun ve zor bir maraton olacak." dedi.

Tecrübeli yıldız, Alman teknik direktör Michael Skibbe'ye de "hiç kimse hocamıza başarısız diyemez" sözleriyle sahip çıktı.

Bu arada Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de oynadıkları maçlarda bir türlü şanslarının tutmamasını da değerlendiren Ayhan, "Kadıköy'de bir şeyler oluyor ve kalemizde golleri görüyoruz." dedi.

İşte Ayhan Akman'ın TV8'den Selahattin Ekrekli'nin sorularına verdiği cevapların ayrıntıları;

"İLK YARI BİZİM İÇİN İYİ GEÇTİ"

"İlk yarıya genel olarak baktığımızda istediğimiz seviyede geçti diyebiliriz. Çünkü şu an rakiplerimizle aramızda 1 puan fark var. Tabii ki asıl hedefimiz ilk yarıyı lider bitirmekti. Ama yaşanan puan kayıplarından sonra son dönemlerde hedefimiz rakiplerimize yaklaşmaktı, biz de bunu başardık. Bu anlamda ilk yarı hedefimize ulaştık diyebiliriz."
"Bu sene Şampiyonlar Ligi'nden elenmek şahsen beni çok üzdü. Orada mücadele edememekten dolayı çok üzüldüm. Şampiyonlar Ligi çok özel bir lig. Orada futbolcu, futbolcu olduğunun farkına varıyor diyebilirim. Ne yazık ki o hedefimizden uzaklaştık ama Avrupa maceramız devam ediyor. UEFA Kupası'nda yolumuza devam ediyoruz. İnşallah Kadıköy'de final oynama şansı elde ederiz. Çok zor bir periyot bizleri bekliyor. Bunun farkındayız. Orada ciddi rakipler var. Rakibimiz Bordeaux oldu. Artık bundan sonra bu maçı düşünüyoruz."

"BORDEAUX ÇOK DAHA GÜÇLÜ, METALİSK KHARKİV ENTERESAN BİR TAKIM"

"Bordeaux takımı geçtiğimiz senelerden, bizim oynadığımız dönemlerden çok daha güçlü; daha iyi bir takım diye düşünüyorum. Bu yüzden işimiz çok daha zor. Kesinlikle kolay olmayacak. Çok ciddi bir rakip ama biz de iyi bir takımız. Grupta son maçlarda oynadığımız futbolla bunu kanıtladığımızı düşünüyorum. Özellikle büyük takımlara karşı neler yapabileceğimizi gösterdik. Her zaman söylüyorum; önemli olan bizim ne yapabileceğimizdir. Kendi performansımızı ortaya koyabiliyor muyuz koyamıyor muyuz? Önemli olan bu. Bu maçlar da bence öyle geçecek. Biz kendi gücümüzün farkına varıp, bu maçlara yansıtabilirsek, kendi performansımızı ve kalitemizi ortaya koyabilirsek, istediğimiz sonuçları alabileceğimize inanıyorum."
"Metalist çok enteresan bir takımdı. Hep son dakikalarda attığı gollerle grubu lider kapattı. Bizim maçta da Olimpiyakos, Benfica maçlarında da hep son dakikada attıkları golle sonuca gittiler. Çok iyi bir takım tabii ki, kötü takım anlamında söylemiyorum. Ama hakikaten biraz da kısmetli bir takımdı. Çünkü her maçta 85.-86. dakikalarda golleri buldular. Bizim maçta da galibiyeti hak eden taraf bizdik. Ama son dakikada buldukları golle galip geldiler. Grubu lider kapatıp avantaj yakaladılar ve öbür grubun üçüncüsüyle eşleştiler. Ama önemli değil. Bir şekilde bu grupta ya da ondan sonraki turlarda zor takımla mutlaka eşleşeçektiniz. Önemli olan bizim gücümüz bizim ne yapacağımız."

"UEFA FİNALİNİN SARACOĞLU'NDA OLMASI BİZİ AYRICA MOTİVE EDİYOR"

"UEFA finalinin Kadıköy'de oynanacak olması tabii ki ayrı bir motivasyon bizim için. Ayrıca finalin Türkiye'de oynanması da çok önemli. Biz de inşallah bu hedefimize ulaşırız. Çok anlamlı olur bizim açımızdan. Türkiye'de böyle bir final oynamak ve orada kupa kaldırmak, uzun ve zor bir maraton olacak. İnşallah bu yolda biz finale kadar gider orada kupayı alırız."

"UEFA Kupası'nda ve ligde iddiamız devam ediyor. İyi yoldayız. Bu yüzden hiç kimse hocamıza başarısız diyemez. Tabii ki dönem dönem inişli çıkışlı bir grafik çizdik. Bunu her takım yaşadı, biz de yaşadık. Zor bir dönemden geçtik. Bu sene çok sakatlık vardı. Bu da bizim önemli eksiğimizdi ve bizi çok etkiledi. Sakatların iyileşmesiyle şu an ideale yakın bir kadroyla sahaya çıkıyoruz. Bu da son maçlarda oyunumuza yansıdı ve puan kayıplarını asgariye indirdik. Eleştiriler her dönem oluyor. Skibbe de biz de adaptasyon süreci geçirdik. Yeni bir ülke, yeni futbolcular, ancak alışabildi. Artık bundan sonra her şey daha güzel olacak diyebilirim."

"Aslında teknik bir konu ama biz iki sistemde de rahat oynuyoruz. Her sistemin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Biz, bize verilen görevleri yapmak zorundayız. Hocamızın hangi sistemle oynatacağına biz karar veremeyiz."

"KAPTANLIK KONUSUNDA BAŞKAN GEREKENLERİ SÖYLEDİ"


"O konuyu başkanımız basın toplantısında dile getirdi. O da idari bir konu. O konuda bizim müdahil olmamız gereksiz ve yersiz. Sonuçta buna karar verecek kişiler var. Biz onların kararlarına saygı duymak zorundayız. Onlar kimi isterse kaptan o çıkar."

"Hakemler her dönemde eleştiriliyor. Art niyetli olmadıklarına inandığımız için söylenecek fazla bir şey yok. En son Beşiktaş maçındaki kararları çok netti. o maça değinmek istemiyorum. Gol de penaltı da çok netti. Onları eleştirirken fazla yıpratmamamız gerekiyor. Zaman zaman başarılılar, zaman zaman da değiller. Onların yaptıkları hatalardan dolayı mutlu ve mesut olduklarına inanmıyorum. Kendileri zaten öz eleştirilerini mutlaka yapıyorlardır. Bizler nasıl hata yapıyorsak onlar da yapıyor. Çünkü onlar saliselik karar veriyorlar. Bu yüzden onlara da hak vermiyor değilim."

"KADIKÖY'DE BİRŞEYLER OLUYOR VE ONLARI YENEMİYORUZ"

"Enteresandır, biz orada gerçekten iyi oynadığımız maçlarda da Fenerbahçe'yi yenemiyoruz. Böyle bir sıkıntımız var. En son maçta da öne geçmemize rağmen yine kaybettik. Ama sonuçta Ali Sami Yen'de de biz kazanıyoruz, ben onu öyle değerlendiriyorum. Ben kendi adıma o statta bir baskı hissetmiyorum. Orada ne yazık ki bir şeyler oluyor ve kalemizde golleri görüyoruz. İyi oynadığımız maçlarda da oluyor. Yani 3-4 pozisyona girdiği maçlarda hepsi gol oluyor. Böyle bir durum söz konusu. Ben kendi adıma Fenerbahçe maçlarını herhangi bir maçtan farklı görmüyorum. Ne yazık ki orada bir kısmetsizliğimiz var. Biz de 2. yarıda Ali Sami Yen'de tabii ki kazanmak istiyoruz onlara karşı."

"FENERBAHÇE'Yİ YEN ŞAMPİYON OLMA SÖZÜNE KARŞIYIM"

"O, taraftarın düşüncesi, bu görüşler her zaman var. Ama ben şampiyon olmak taraftarıyım. İşin sonucuna bakmak daha önemli. Hedef şampiyon olmaksa bazı maçlarda puan kayıpları olabilir. Tabii ki bizim amacımız her Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılmak. Ben bunu söylerken o maçları önemsemiyorum anlamında söylemiyorum. Tabii ki çok önemsiyorum. İnşallah 2. yarı Ali Sami Yen'de 3 puanı alan taraf biz oluruz."

"Bazı maçlarda tribünler doluyor, bazı maçlarda ise gereken ilgiyi göstermiyorlar. Biz taraftarımızı her maçta arkamızda hissetmek istiyoruz. Taraftarsız geçen maçlarda ne kadar kısır bir futbol ortaya konulduğu bir gerçek. O yüzden biz taraftarımız her maçta arkamızda görmek istiyoruz."

"Ben Galatasaray ile sözleşmemi üç yıl daha uzattım. Bu üç yılı tabii ki en üst seviyede geçirmek istiyorum. Burada hedef olan şampiyonluğa ve Avrupa'da hedefimiz olan başarılara ulaşmak istiyorum. Bir de tabii ki Milli Takım ile Dünya Kupası hedefimiz var. İnşallah elemeleri geçer ve Dünya Kupası'nda mücadele ederiz. Çünkü Avrupa Şampiyonası'nda çok üzüldük. Hakkımız final oynamaktı. Orada çok güzel heyecanlar yaşadık ve yaşattık. Almanya-Türkiye finali çok güzel ve heyecanlı olurdu. Şimdi Dünya Kupası elemelerinde İspanya ile oynayacağız. Hedefimiz gruptan çıkmak. Hedefimiz lider olarak çıkmaktı ama aldığımız bir iki kötü sonuçtan sonra liderliğimiz tehlikeye girdi. Ama şu an hiç birşey bitmiş değil. Liderlik için her şeyi yapacağız. İnşallah lider oluruz, olamazsak da play-off ile sonuna kadar mücadele edeceğiz."
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 16 10 4 2 28 12 34
2 Trabzon 16 10 4 2 24 14 34
3 Galatasaray 16 10 3 3 38 19 33
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 16 10 2 4 31 18 32
5 Ankaraspor 16 9 3 4 24 12 30
6 Beşiktaş 16 8 4 4 27 18 28
7 Kayseri 16 7 6 3 17 7 27
8 Gaziantep 16 7 4 5 23 21 25
9 Bursa 16 6 4 6 21 24 22
10 İ.B.B. Spor 16 5 4 7 17 21 19
11 Eskişehir 16 4 6 6 19 24 18
12 Konya 16 4 5 7 15 23 17
13 Denizli 16 4 3 9 22 31 15
14 Ankaragücü 16 3 6 7 14 23 15
15 G.Birliği 16 3 5 8 18 25 14
16 Antalya 16 2 7 7 16 24 13
17 Hacettepe 16 2 3 11 9 26 9
18 Kocaeli 16 2 3 11 19 40 9
Haftanın Maçları
16. Hafta
 Konya 1  
  Fenerbahçe 2  
 İ.B.B. Spor 5  
  Kocaeli 0  
 Hacettepe 0  
  Kayseri 3  
 Trabzon 2  
  Eskişehir 1  
 G.Birliği 1  
  Sivas 2  
 Denizli 1  
  Ankaragücü 1  
 Antalya 1  
  Ankaraspor 1  
 Gaziantep 2  
  Bursa 0  
 Galatasaray 4  
  Beşiktaş 2  
Haftanın Maçları
17. Hafta
 Kayseri G.Birliği  
 Sivas Galatasaray  
 Ankaragücü Antalya  
 Ankaraspor Konya  
 Fenerbahçe Trabzon  
 Bursa İ.B.B. Spor  
 Kocaeli Hacettepe  
 Beşiktaş Denizli  
 Eskişehir Gaziantep