kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Acun, Kenan, Sezen bir de anneannem

Yılbaşı gecesi ne yaptın diye sorarsanız, özeti başlıkta devamı azzz sonra!. Dedik biz kendine 'ıssız' süsü vermiş kadınlar 2009'a beraber girelim. Şöyle 2008'i masaya yatırıp, bol dedikodu yapalım, gülelim, birbirimize gaz verelim. Şu dünyada kadın muhabbetinden daha eğlenceli ne var ki? Issız Oya (annem), ıssız Handan, ıssız İpek, bendeniz ıssız Ayşe ve gönlümün sultanı Aytoş anneannem) annemde toplandık. Tabii bizde bu çene, bu çözüm üretme kapasitesi, bu 'hepimiz birimiz birimiz hepimiz için' vaziyetleri varken neremiz ıssızsa! Hem kadın milleti istese de ıssız olabilir mi acaba? Neyse, yılın modasını takip ediyoruz bozmayın canım.

KUTU KUTUYU AÇ KIZIM
Annemin evinde hiçbir şey sıradan olamaz ya, ben biliyorum başıma gelecekleri, süsleri, peçeteleri, mumları... Kadını hayatımda eşofmanla görmedim ki! 29 senelik annemi bir kere rujsuz, parfümsüz ve küpesiz yakalayamadım ki! Evde bile her an dekorasyon dergisine poz verecekmiş gibi geziyor. Kapıdan giriyorum, nefis bir çam ağacı. Bu yıl mor moda ya morlarla süslemiş. Mumları yakmış, morlu-yeşilli nefis bir sofra kurmuş, mini elbisesi, topuklu ayakkabıları, fönlü saçlarıyla karşımda. On dakika sonra Aytoş geliyor. Sonra Handan, sonra İpek! Kadro tamamlandı. Anneannem "Gel gel" yapıyor, "Şu kutu kutuyu açsana..." "Kutu kutu ne anneanne?" "Kutu kutu kızım, Acun!" Haa 'Var Mısın Yok Musun!' İlle de onu izleyecek çünkü Kenan Doğulu varmış çünkü kıvırcık yarışacakmış. E güzel! Kıvırcık kim? Bu nasıl soru, ne ayıpmış.

KAPANIŞI SEZEN YAPTI
Önce sofraya oturuluyor. Kadehler 2008'in bitmesine kalkıyor. Bitsin mi? Bitsin valla, geç bile kaldı. Sonra başlıyor muhabbet... Anneanne kutu kutuya gidiyor. Devamlı kızıyor "Bir güzel açamadı yahu", "Anneanne çocuk ne yapsın, kısmet..." Sonra Kenan çıkıyor, bizimki Kenan'a bayılıyor. Sonra uykusu geliyor, başı önüne düşüyor. Fırsattan istifade zap yapıyorum, kanal değişince uyanıp bana fırça çekiyor. İlle de Kenan istiyor, ille de Acun istiyor. Arada NTV'de de Kenan'a denk geliyorum, o zaman inanıyor da; şarkı bitince duruma uyanıp yine fırça çekiyor. 12'ye beş kala annem rujunu tazeliyor. Yeni yıla rujsuz girer mi hiç? Handan yine her şeye gülüyor, ben anneannemin elini tutuyorum, seneye de onunla girmek istiyorum, iyi ki kızlar var, hayat bana da kıyak geçmeyi unutmamış diyorum. Sonra NTV'de Sezen Aksu konseri başlıyor. Kırmızı-siyah kostümüne, saçlarına bayılıyoruz. Bir de 'Takvim'i söyleyince kadehleri kaldırıyoruz. Geceyi Sezen'le tamamlıyoruz. Eh! Güçlü kadınlara da Sezen yakışır biliyoruz.