kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'lı yeni dönem MGK'da

Giriş Saati : 29.12.2008 11:28
Güncelleme : 29.12.2008 21:36
Yeni Haber
ABD Başkanlığı'na seçilen Barack Obama'nın, önümüzdeki ay görevi devralması ile Türkiye - ABD ikili ilişkilerindeki yaşanacak olası değişimler yarın yapılacak Milli Güvenlik Kurulu'nda ele alınacak.

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yarın Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yapılacak toplantı saat 13.30'de başlayacak. Toplantıda öncelikli olarak, 2008 yılının genel bir değerlendirmesi yapılacak. Terörle mücadelenin ve gelinen noktanın da ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi beklenen toplantıda, Kıbrıs'ta 2009 yılında yaşanacak olası gelişmeler, Avrupa Birliği ile ilişkiler çerçevesinde ele alınacak.

Alınan bilgiye göre, yılın son MGK'sında, "stratejik ortak' ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'nın, önümüzdeki ay görevi George W. Bush'tan devralması sonrasında, Türkiye - ABD ikili ilişkilerinde başlayacak yeni dönem de MGK'nın gündeminde bulunuyor. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı'nın, Milli Güvenlik Kurulu üyelerine ayrıntılı bilgi sunacağı bildiriliyor. Yeni dönemdeki ikili ilişkiler çerçevesinde, ABD'nin, Irak'tan asker çekmesi sonrasında, Irak'ta yaşanacak olası değişim ve gelişmeler de yarın yapılacak toplantıda değerlendirilecek.

Ortadoğu'daki son gelişmelerin ve bu çerçevede İsrail'in Filistinlilere yönelik başlattığı hava operasyonlarını da yarın yapılacak toplantıda ele alınması bekleniyor.

(ANKA)