kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Trajediye sessiz kalmayın' çağrısı

Giriş Saati : 29.12.2008 17:52
Güncelleme : 29.12.2008 21:36
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslarası topluma, İsrail'in saldırısı sonrasında Gazze'de yaşanan trajediye sessiz kalmama çağrısında bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmet Ebul Geyt'i kabulünde, İsrail'in Gazze'ye saldırısı değerlendirildi. Görüşmede Başbakan ile konuk bakanın bilgi alışverişinde bulunduğu, konuk bakanın da Mısır'ın çatışmaların sona erdirilmesi konusundaki çabaları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Başbakan Erdoğan'ın, insani trajediye sessiz kalınamayacağını, uluslararası toplumun mutlaka harekete geçmesi gerektiğini söylediği kaydedildi. Özellikle Birleşmiş Milletler'e bu konuda büyük görev ve sorumluluk düştüğünü kaydeden Erdoğan'ın, Türkiye'nin bu konudaki çabalarının ve gayretlerinin yoğunlaşarak devam edeceğini aktardığı öğrenildi. Buna göre Erdoğan birinci önceliğin saldırıların bir an önce sona erdirilmesi ve acil insani yardımların süratle Gazze halkına ulaştırılması gerektiğini dile getirdi. Yaşanan trajediyenin sona ermesi için de bütün ülkeleri duyarlı davranmaya ve harekete geçmeye çağırdı. Erdoğan, bölge ülkeleriyle ve uluslararası örgütlerle bu çerçevede görüşmelerinin devam edeceği, buna Mısır'ın da dahil olduğunu kaydetti.

Öte yandan Türkiye, İsrail'in engellemelerine rağmen Gazze halkına gıda ve ilaç başta olmak üzere insani yardım çalışmalarında bulunuyor. Bunları ağırlıklı olarak TİKA aracılığıyla gerçekleştiriyor. TİKA Gazze'ye giriş çıkışta engellemeler olduğu için Gazze içinde alım yapmak suretiyle, yardımları yapıyor.

Türkiye'nin saldırı sonrasında bölgeye ambulans ve tıbbi malzeme gönderdi. Kızılay'ın yardım konvoyunun yola çıktığı, bütün engellemelere rağmen yardım çalışmalarının devam ettiği kaydetti.

(CİHAN)