kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Melih Gökçek

18 aday açıklandı, Ankara yeni yıla

Ergun AKSOY- Hazal ATEŞ /ANKARA
28.12.2008
Başbakan Erdoğan dün 18 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Merakla beklenen Ankara Büyükşehir'le ilgili karar ise önümüzdeki hafta toplanacak olan MYK toplantısında alınacak..
Hükümet sicil kayıtları nedeniyle finans kaynaklarına ulaşımı kısıtlanan, sanayici, tüccar, KOBİ'ler, esnaf-sanatkâr ve vatandaşların önündeki engelleri kaldırıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sicil affına ilişkin düzenlemenin tamamlandığını ve Bakanlar Kurulu'na sunulacağını söyledi. Bakan Çağlayan, Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısında, sicil affına ilişkin düzenlemenin 2003 yılında yapıldığını ancak bankaların düzenlemeyi uygulamaktan çeşitli nedenlerle kaçındığını belirtti.

MUSTARİP OLAN ÇOK
Herhangi bir sebeple çek veya senedini ödeyemeyen, bankaya kredi kartı dahil her türlü nakdi ve gayri nakdi kredi borcunu ödeyemeyen; ancak daha sonra borcunu tamamen ödeyen sanayici, tüccar, esnaf-sanatkâr ve vatandaşların kayıtlarının kara listeden silinmediğini anlatan Çağlayan, bu konudan mustarip olanların talep ve beklentisinin yoğunlaştığını kaydetti. Bunun üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bakanlık olarak yeni bir sicil affı düzenlemesi yapılmasına ilişkin çalışma başlattıklarını belirten Çağlayan "Yeni düzenlemeyle, sicil kayıtları nedeniyle finans kaynaklarına ulaşımı kısıtlanan, sanayici, tüccar, KOBİ'ler, esnaf- sanatkâr ve vatandaşların önündeki engeller kaldırılmış olacak. Sicil affına ilişkin düzenlemeyi tamamladık ve Bakanlar Kurulu'na getiriyoruz" dedi.
Melih Gökçek'in aday gösterilip gösterilmeyeceği yeni yıla kaldı. AK Parti MYK, önümüzdeki hafta tekrar toplanarak başta Ankara olmak üzere bazı büyükşehir adaylarını belirleyecek. AKP'nin 18 ildeki belediye başkan adaylarının belirlendiği önceki geceki MYK toplantısında, Ankara'nın da aralarında bulunduğu bazı büyükşehir adaylarının dosyaları ele alınmadı. MYK toplantısında AKP'den aday gösterilip gösterilmeyeceği merakla beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in de aralarında bulunduğu büyükşehir adaylarıyla ilgili dosyalar gündeme gelmedi. MYK üyelerine, "Çalışmalar devam ediyor" bilgisi verilmekle yetinildi. Büyükşehir adaylarını belirlemek üzere 30 Aralık Salı günü ikinci bir MYK toplantısı yapılabileceği kaydedildi. Bu durumda Erdoğan'ın 31 Aralık'ta açıklama yapmaması halinde büyükşehir adaylarının kamuoyuna ilanının yeni yıla kalacağı belirtiliyor.

'BİZ DNA TESTİ YAPMAYIZ'
Erdoğan, önceki gece MYK toplantısında ilginç bir yönteme daha başvurdu. Erdoğan, parti yöneticilerinin oyuna sunduğu adaylar için kendisi oy kullanmamayı yeğledi. Adaylar MYK'nın 19 üyesinin oylarıyla saptandı. Erdoğan, partisinin 18 il ve bunlara bağlı bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını ise dün açıkladı. Altındağ Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 15 Ocak itibariyle tüm adaylarını açıklayacaklarını belirten Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ailesinin kökeniyle ilgili sözleri nedeniyle CHP'li Canan Arıtman'a gönderme yaparak şöyye konuştu: "Kimse bizden insanların DNA testlerini yapmamızı beklemesin. Bu testi yapanların kimliği ortadadır zaten. Bunu yapanlar ülkeyi bölme gayreti içerisinde olanlardır."