kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan Kürtçe hayırlı olsun diyecek

AA
Giriş Saati : 29.12.2008 17:59
Güncelleme : 29.12.2008 21:36
Yeni Haber
Başbakan Tayyip Erdoğan, 1 Ocak'ta Kürtçe yayına başlayacak TRT-6'da yapacağı konuşmanın sonunda, Kürtçe "TRT-Şeş serx erebe (TRT 6 hayırlı olsun) Ser salawe piroz be (Yeni yılınız kutlu olsun)" diyecek.

Televizyonun resmen açılacağı 1 Ocak tarihinde kullanılmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, milletvekilleri, akademisyenler ve sanatçılarla röportajlar yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın önceki gün verdiği röportajda, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Erdoğan, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve demokratikleşme yönünde atılan adımları anlatıyor. Erdoğan, röportajın sonunda Kürtçe olarak TRT-6 hayırlı (TRT Şeş Bi XBe) diyor. Erdoğan'ın röportajı 10 dakika sürüyor.

1 Ocak tarihinde 24 saat yayına başlayacak olan televizyonun şu anda test yayını devam ediyor. Televizyonun test yayınında, Kürtçe türkü ve şarkılar ile röportajlara yer veriliyor.

Röportajlarda, "TRT'nin Kürtçe yayına başlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu yöneltiliyor. Röportajlarda, Kürtçe bilmeyen kişilerin konuşmasının üzerine Kürtçe ses okunuyor.

Ankara'da Arı Stüdyosu'nda 1 Ocak Perşembe günü saat 19.00'da düzenlenecek törenle resmi açılışı yapılacak olan Kürtçe TV, sade bir törenle yayın hayatına başlayacak.

Kanalın açılışında, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin bir konuşma yapacak. Şahin, konuşmasında, 'Hepimiz aynı göğün altındayız' mesajı verecek. Açılışta Kürt sanatçılar Rojin ve Nilüfer Akbal da bir konser verecek.