kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Suriye’nin başkenti Şam’da yaşayan Meşal, Filistin lideri Abbas’a karşı da direniş çağrısında bulundu.

3'üncü 'intifada'nın zamanı geldi

29.12.2008
Dünya, İsrail'in Gazze'deki katliamını seyrederken, Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal, saldırılara karşı eylem planını açıkladı: Üçüncü intifada. Şam'da yaşayan Meşal, bütün Filistinlileri "topyekûn direniş"e çağırdı..
Hamas ve İsrail arasındaki ateşkesin bitmesinden 8 gün sonra Gazze'ye düzenlenen saldırı dünya medyasının manşetlerinde... Dün de devam eden hava bombardımanı sonrası sivil can kaybı artarken İsrail'in saldırısına karşı en sert cevabı Suriye'de sürgünde yaşayan Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal verdi. El Cezire televizyonuna konuşan Meşal, yeni bir intifadanın zamanının geldiğini söyleyerek, "Siyonist düşman İsrail'e karşı sizleri askeri intifadaya çağırıyorum. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a karşı içerde de barışçıl intifadaya çağırıyorum" dedi. Öte yandan Hamas'ın 2007 haziran ayında bölgede yönetimi ele almasından sonra Gazze'den çıkmak durumunda kalan El Fetihli yöneticilerden Muhammed Dahlan, İsrail'in operasyonunu şiddetle kınadı. Dahlan, "Hepimiz, Hamaslısı da El Fetihlisi de biriz" dedi.

NASRALLAH: HAZIRIZ
Lübnan'daki Şii Hizbullah örgütü lideri Şeyh Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın Lübnan'da her türlü İsrail saldırısına karşı hazır olduğunu söyledi. Nasrallah, Beyrut'un güneyinde Şii partisine ait bir merkezde toplanan binlerce kişinin izlediği dev ekrandan yaptığı konuşmada, Hizbullah üyelerinden güneyde "direniş göstermelerini ve tetikte olmalarını'' istediğini bildirdi. Hizbullah lideri ayrıca, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır geçişi olan Refah kapısının açılması için milyonlarca Mısırlı'nın sokaklara dökülmesini istedi.