kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'Elveda Rumeli' dizisi benim için hediye gibi oldu

DENİZ AYYILDIZ
28.12.2008
Hayat Bilgisi' dizisindeki 'Barbi Gamze' rolüyle tanınan İpek Erdem, uzun bir sessizlik döneminin ardından 'Elveda Rumeli' ile ikinci patlamasını yaptı. Dizinin deli dolu kızı Nevreste'yi oynayan Erdem, 'İstanbul'un karmaşasından bıkmıştım. Makedonya bana adeta hediye gibi geldi' diyor ..
Herkesin 'Hayat Bilgisi' dizisinin 'Barbi'si olarak tanıdığı İpek Erdem, şu sıralar 'Elveda Rumeli'de canlandırdığı Nevreste karakteriyle izleyicilerin takdirini topluyor. Nevreste, deli dolu, enerjik ve komik halleriyle diziye ayrı bir tat kattı. Hayat Bilgisi'nden sonra bir durgunluk dönemi yaşayan Erdem, ikinci paltamasını 'Elveda Rumeli' ile yapmış oldu. 'İstanbul'un karmaşasından bıkmıştım. Makedonya'da olmak bana iyi geldi' diyen Erdem, dizinin çekildiği kasabada sakin bir hayat yaşadığını söylüyor.

İPEK ERDEM'İN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

HAYAT BİLGİSİ OKULDU

* Hayat Bilgisi ile tanındınız ama sonra bir durgunluk dönemi yaşadınız. Fazla ortalıkta göremedik sizi... Neden?
Aslında 'Karınca Yuvası' adında, Mehmet Ali Alabora ile güzel bir işim oldu. Burak Kut'la 'Aşk Kapıyı Çalınca' dizisinde oynadım. Yasemin Yalçın'la 'Aman Annem Görmesin'de rol aldım. Sanırım, diziler kısa sürdüğü için fazla öne çıkamadım. Bu arada ön planda okulum vardı. Okula uymayan hiçbir işi kabul etmedim.

* Elveda Rumeli'ye ilk önce konuk oyuncu olarak girdiniz... Daha sonra bir baktık kadrodasınız. Nasıl oldu?
Tarkan Karlıdağ, Hayat Bilgisi'nde yönetmenimdi. Çok güvendiğim, akıl danıştığım bir insan. Şubat tatilinde, konuk oyuncu olmamı teklife etti. Tabii ki seve seve kabul ettim. Karakter çok sevildi. O arada okulum da bitince kadroya dahil oldum.

* Okul kaç yılda bitti?
Altı senede. Bitirdikten sonra Kanada'ya gitmek istiyordum.

* Kanada mı? Neden?
Dil öğrenmek için. Ama maddi ve manevi olarak hazır değildim. Ayrıca Elveda Rumeli'nin oyunculuğuma büyük katkıları olacağını düşündüm. Bir de açıkcası bu sene İstanbul'da yaşamak istemedim. Okul, iş derken çok yoğun yaşadım İstanbul'u. Benim için 'Elveda Rumeli' biçilmiş kaftan oldu.

NEVRESTE HİPERAKTİF
* Biraz da Nevreste'den bahsedelim. Deli dolu bir kız, biraz da yarım akıllı gibi...
Yarım akıllı değil, hayat enerjisi yüksek olan bir kız. Anne sağır, baba dilsiz. Ne yapsın o da... Kendi kendine eğleniyor... Fazla rahat bir tip, o yüzden garip geliyor insanlara. Yarım akıllı değil de, hiperaktif diyelim.

* Peki, Namık'ta neyi sevdi Nevreste?
Namık'ın da kafası diğer insanlardan farklı çalışıyor. Dıştan nasıl görünürse görünsün, bazı insanlar karşısındakinin özünü severler. Ruhunu, iklimini görüp severler. Nevreste bence Namık'ta bunu gördü.

BİR KEZ AŞIK OLDUM
* Siz de karşınızdakinin 'iklimini' mi görmeye çalışırsınız?
Evet, ben genelde iklimine gidiyorum. (Gülüyor)

* Şu 'iklim' meselesini biraz daha açabilir miyiz?
Ruh çekiyor herhalde. Anlayamadığım bir şeyler oluyor. O anda bakıyorum ve etkileniyorum. Bugüne kadar sadece bir kez başıma geldi. Tabii ki hoşlandığım insanlar oldu ama bir kez aşık oldum. Ve karşılıklı yaşadım bu aşkı...

* Hala devam ediyor mu?
Hayır, bitti.
Haberin fotoğrafları