kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Şener: Ben sahneye yakışan birisiyim. Gerçekten sahneye çıksam, yıkar geçerdim. Bunu bildiğim halde yapmadım. Zaten bunu bir ben, bir de Türkan Şoray yapmadı.

Üç kere biriyle takılmak aşk için değil seks içindir

ESİN ÖVET
28.12.2008
'Çılgın Yenge' isimli oyunda çarşaf giyerek gündeme gelen Aydan Şener, günümüz ilişkilerini yorumladı: Aşk bence özel olmalı! Üç kere biriyle takılmak aşk için değil, seks içindir. Ama şimdi buna da aşk deniyor ..
Şimdiye kadar hiçbir sinema filminde rol almadı. Büyük sansasyonlu aşklar yaşamadı. Hiç kimse ile polemiğe girmedi. Gazinoların en şaşaalı günlerini yaşadığı dönemde, kendisine gelen assolistlik tekliflerini kabul etmedi. Televizyon dizilerinde oynayıp, meşhur olan Aydan Şener, bir kez evlendi ve şu anda 20 yaşında bir kızı var. Dört yıldır Burak Üner ile aşk yaşayan Aydan Şener ile aşk, evlilik, ilişkiler ve sahne hayatı üzerine konuştuk.

AYDAN ŞENER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* 'Çılgın Yenge'yi 151'inci kez oynadınız. Oyun nasıl geçiyor?
İlk kez komedi yapıyorum. Bu yüzden biraz tedirgindim. Ama çok olumlu tepkiler alıyorum. Her oyunda çok heyecanlanıyorum. Ama oyunculuğumla ilgili hiçbir olumsuz eleştiri gelmedi. Seyircimiz de gitgide artıyor.

* Siz bu oyunda çarşaf giyiyorsunuz. Tıpkı yıllar önce rol aldığınız Çalıkuşu'nda olduğu gibi... Ve izleyici de size çarşafı çok yakıştırıyor.
Evet ben de duyuyorum. Bana çarşafı çok yakıştırıyorlar.

TEPKİ ALMADIM!

* Günümüzde türban tartışmaları yaşanırken çarşaf giyip giymemek konusunda tereddüt ettiniz mi?
Hayır, hiç tereddüt etmedim. Çünkü oyundaki hikâye; bir yanlış anlaşılma üzerine kurulu ve yapıtta da çarşafın giyilmesi gerekiyor. Tipler birbirine karışıyor. Bu oyun, 40 sene önce yazılmış. Ondan önce de defalarca oynanmış. O zaman hiçbir takıntı olmamış şimdi neden olsun? 'Ben oyunda çarşaf giyiyorum. Şimdi tepki alır mıyım?' gibi bir şey düşünmedim. Çünkü bu oyun bir komedi... Oyunda o konuya da göndermeler de var. Ama şimdiye kadar eleştiri gelmedi. Sırf çarşaflı oynasaydım, belki rahatsız olabilirdim ama... Bir sonraki sahnede bambaşka biri oluyorum.

* Bazı sahnelerde de frikik vermemek için çok uğraşıyorsunuz değil mi?
Evet, 'Çılgın Yenge' çok dekolte giyinen bir kadın... Dolayısıyla dar elbiseler, mini etekler giymek durumundayım. Oturduğum sahnelerde frikik vermemeye dikkat ediyorum. Ama çarşafla çok rahatım. Çok farklı iki tipi oynuyorum, çok da ilgi görüyorum. Bir de benim için oyunun bir artısı da şu oldu: İstanbul dışındaki insanlar da beni birebir görme imkanı buldu.

SİNEMA TEKLİFİ YOK!
* Neden ortalarda görünmüyorsunuz? Bir Aydan Şener ismi var ama şimdiye kadar hiç sinema filmi yapmadınız. Bunun nedeni ne?
Evet hiç yapmadım. Zamanında çok sinema teklifi geldi. Ama şimdi gelmiyor. Ben sinemada, gruplaşmalar olduğunu düşünüyorum. Hep belli çevrelerde dönüyor. Sinema yapmak istiyorum ama ille sinema yapmak için, bana yakışmayan bir rolde de oynayamam. Bir de şimdiye kadar 'Ben gündemde olayım' gibi bir problemim olmadı. Benim çekingen bir yapım var.

* Ama unutulmuyorsunuz...
Evet, bu sevenlerim sayesinde... Yıllarca seyircimle kurduğum bir iletişim var. Oyunu oynadığımız her yerde, bunu gördüm. İnsanlar beni gördükleri zaman, 'Sizi daha çok görmek istiyoruz' diyorlar. Ama ben seçiciyim. Oynayacağım her türlü diziyi titizlikle seçiyorum. Bir de, şu anki dizilerdeki reyting olayı beni çok rahatsız ediyor. Şu sıra kendimi geri çektim. Yalnızca tiyatro yapıyorum. Ama ben üç yıl bir şey yapmasam insanların gözünde hep aynı kalmayı başarıyorum.

ZENGİN ERKEK SEVMEM
* Tiyatro en az para kazandıran sanat dalıdır. Ve siz şu anda tiyatro yapıyorsunuz.
Evet. Ben parayı çok sevmem. Mesela; çok zengin erkek de sevmem. Zengin erkek beni hiçbir zaman çekmez. Çünkü bir taraftan mutlaka o paranın verdiği bir eziciliğin, bir şımarıklığın olacağını düşünürüm. Zaten ben aşırı zenginliği aramam. Tabii ki konforu severim ama o kadar... Öbür türlü lüksleri sevmem. Hayatımda hiç öyle dertlerim olmadı. Olsaydı ona göre yaşardım. Öyle yaşamak için çok olanaklarım oldu. Ama tiyatro benim hep yapmak istediğim bir şeydi. Böyle güzel bir teklif gelince parayı hiç düşünmedim. Evet, dizilerden kazandığımız paraların yanında çok komik rakamlar alıyoruz. Yorucu bir iş ama tiyatro çok başka bir büyü...
Haberin fotoğrafları