kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Klasik bütünlük arayanlara

26.12.2008
Sıra, ayakkabılarınızı kıyafet seçimlerinize doğru bir şekilde uydurma tüyolarına geldi.

* Bu sezon önü köşeli gelen kösele ayakkabılardan uzak durun. Burnu yuvarlak kesim kösele ayakkabılar daha klasik ve uygun bir seçim olacaktır.
Fakat slim-fit; dar paçası olan takım elbise pantolonunuzun altına yuvarlak burun olmaz.
Yanlarından hafifçe köşeli olan, öne doğru yuvarlanan, az sivri burunlu bir ayakkabı alın. Yani dar paçayla çok sivri, çok yuvarlak burun giymeyin. Ayrıca dar paça kumaş pantolon altına bağcıksız mokasenler daha güzel duracaktır.

* Siyah ayakkabı yerine bir değişiklik yapıp, bu sezon yeni ve favori bir 'bağlantı rengi' olan grikahverengiyi deneyin. Örneğin gri yünlü ya da kaşmirli takım elbisenizin altına, orta kahverengi kösele bir ayakkabı giyin. Lacivert takımlarınıza da çok yakışacaktır.

* Çorap rengi kafanızı karıştırıyorsa şu referansı kullanın: Çorabınızın rengi takım elbisenize uymalıdır, ayakkabınıza değil.
Mesela lacivert takım elbise, kahverengi ayakkabınız varsa, çoraplarınız lacivert olmalı. Ya da takım elbiseniz, çorap ve ayakkabınız aynı renk fakat farklı tonlardaysa, çorabınız takım elbisenizden koyu ama ayakkabınızdan açık renkte olmalı.

* Klasik fakat dar kesim takım elbisenizin altına birkaç sezondur moda olan spor ayakkabılardan giymek çok cool bir seçim.
Ama siz yine de toplantılara giderken detayları, bağcıkları ve aksesuarları siyaha siyah (tonsürton) olan deri spor ayakkabılar ve aynı renkte çorap tercih edin. Adidas'ın Samba modeli, siyaha siyah detaylı Gucci ve Hogan'lar gibi.

* Modeli ne olursa olsun, şık ve özel gece kıyafetleriniz ve smokinlerinizde elegan bir görüntü için deri ayakkabılarınız, yeni arabanız kadar parlak olsun. Mesela 'rugan' iyi bir seçim olabilir.