kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

YSK seçim takvimini açıkladı

27.12.2008
Takvim 1 Ocak'ta başlıyor. Seçmen listeleri 5 Ocak'ta muhtarlıklarda askıya çıkacak..
Yüksek Seçim Kurulu, 29 Mart 2009'da yapılacak mahalli idareler seçimlerine ilişkin beklenen takvimi açıkladı. 1 Ocak'ta işlemeye başlayacak takvim şöyle:
07 OCAK: İl seçim kurullarınca belediye ve il genel meclisi asıl ve yedek üye sayıları ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek.
09 OCAK: Siyasi partilerin, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ya bildirmelerinin son günü.
16 OCAK: Ön seçim yöntemiyle aday belirleyecek siyasi parti üye listelerinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, ilgili ilçe seçim kurullarına gönderilmesinin son günü.
26 OCAK: Ön seçim-aday yoklaması seçmen listelerinin askıdan indirilmesi ve bu listelere karşı yapılacak itirazların son günü.
28 OCAK: Ön seçim-aday yoklaması seçmen listelerine karşı yapılan itirazların ön seçim ilçe seçim kurullarınca kesin olarak karara bağlanmasının son günü.
8 ŞUBAT: Ön seçim-aday yoklaması yapılacak.
10 ŞUBAT: Ön seçim sandık kurulu tutanaklarına veya kararlarına karşı önseçim ilçe seçim kurullarına yapılacak itirazın son günü. (Saat: 14.00'e kadar)13
13 ŞUBAT: İl seçim kurullarının büyükşehir beYSK'ya yapılacak itirazların son günü.
17ŞUBAT: Siyasi parti ilçe başkanlıklarının; Belediye başkanlığı, Belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri, seçimlerine ait aday listeleri en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü.
01 MART: Kesin aday listeleri (bağımsız adaylar dahil) ilçe seçim kurullarınca, büyükşehir belediye başkanlığı için il seçim kurullarınca ilan edilecek.
19 MART: Seçim propagandası ve yasakları başlıyor.
28 MART: 18.00'de seçim propagandası sona erecek.
29 MART: Oy verme günü. Saat 00.00'da seçim yasakları sona erecek.