kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsmet İnönü'nün vefatının 35.yıldönümü

Giriş Saati : 21.12.2008 15:15
Güncelleme : 21.12.2008 15:28
Yeni Haber
Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 35.yılında hemşerileri Malatyalılar tarafından fotoğraf sergisiyle anılacak.

Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, dernek binasında derneğin bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 25 Aralık'ta açacakları İsmet İnönü konulu fotoğraf sergisiyle ilgili bilgi verdi. Karaaslan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah arkadaşı, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Türk demokrasisi ve siyasi yaşamının önemli isimlerinden hemşerimiz Merhum İsmet İnönü Paşamızı ölümünün 35. yılı nedeniyle düzenleyeceğimiz 'Fotoğraflarla Malatya ve İsmet İnönü' fotoğraf sergisi ile anacağız. Sevgili paşamızın ölüm yıldönümü olan 25 Aralık 2008 Günü İnönü Kapalı Çarşısı'nda açacağımız fotoğraf sergisinde, Sevgili paşamızın Malatya'ya yaptığı ziyaret ve mitingler, Malatyalıların Ankara'ya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve Pembe Köşk'e yaptığı ziyaretler ile paşamızla çektirilen özel aile fotoğrafları yer alacaktır. Yaklaşık 70'in üzerinde fotoğrafın yer alacağı sergimiz 30 Aralık tarihine kadar açık kalacak" şeklinde konuştu.

"Kültür Yaşam Derneği olarak organize ettiğimiz Malatya'da Malatyalılar Derneği'nin de katkı sunduğu sergimizde geçmişten birer anı, herkesin burnunu sızlatacak birer hatıra bulacaksınız, kiminiz yıllar önce kaybettiğiniz arkadaşınızı, dedenizi veya ailenin bir büyüğünü göreceksiniz" diyen Karaaslan, "Bu sergimizde özellikle dikkat ettiğimiz; rahmetli İsmet İnönü ile birlikte Malatya'nın geçmişini de hatırlatmaktır" ifadelerini kullandı.

İHA