kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Seçmen listeleri muhtemelen yarın kesinleşecek"

Giriş Saati : 19.12.2008 17:46
Güncelleme : 19.12.2008 18:27
Yeni Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, Seçmen listelerinin muhtemelen yarın kesinleşeceğini bildirdi.

Aydın, bazı terör örgütü üyelerinin seçmen kütüklerinde kaydının olmasıyla ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, mahkemece mahkum olmamış, hükümlü olmamış, seçmen kütüğüne yazılma koşullarını taşıyorsa ve anasının, babasının yanında, adresinde bulunuyorsa terörist olsa da bu kişiyi seçmen olarak yazmak durumundayız. Teröristi, diyelim ki asker yakaladı, cezaevine aldı, bu kişi cezaevinde oyunu yine kullanacaktır, engel değil, çünkü hükümlü değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Aydın YSK'nın girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim takviminin 1 Ocak tarihine kadar açıklanacağını belirten Aydın, seçmen kütüklerinin kesinleşmesi çalışmalarının devam ettiğini ve yarın TÜİK yetkilileri ile biraraya geleceklerini belirtti.

YSK Başkanı Aydın, güncelleştirme sırasında ortaya çıkan sorunların kaynağını araştırdıklarını ve yarınki toplantıda bunların tartışılacağını ifade ederek, başta aynı adreste birden fazla seçmenin yazıldığına yönelik iddialar olmak üzere tüm iddiaların yarın ele alınacağını söyledi.

"HÜKÜMLÜ OLSA BİLE CEZAEVİNDE OY KULLANIR"

Aydın, terör örgütü üyelerinin de seçmen kütüklerinde yer aldığı iddialarına ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu:

"18 yaşını dolduran herkes bizde seçmendir. O kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, mahkemece mahkum olmamış, hükümlü olmamış, seçmen kütüğüne yazılma koşullarını taşıyorsa ve anasının, babasının yanında, adresinde bulunuyorsa bu kişiyi seçmen olarak yazmak durumundayız. Teröristi, diyelim ki asker yakaladı, cezaevine aldı, bu kişi cezaevinde oyunu yine kullanacaktır, engel değil, çünkü hükümlü değildir. Ancak hükümlü olursa oyunu kullanamayacaktır. Cezaevinde tutuklu olanlar oyunu kullanacaktır. Bu kişileri yakalayıp, getirirsek yine seçmen olarak onları kaydedip oyunu kullandırmak zorundayız."

MÜKERRERLİK İDDİALARI

YSK Başkanı Aydın, mükerrer oy iddialarına ilişkin bir soru üzerine de "Mükerrer olmaz. Mükerrer iddiası olan getirsin görelim. Yok böyle bir iddia. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla kişilerin nüfus kayıtları ve kimlikleri belli. Ben öyle bir iddia görmüyorum, sözde var ama somut olarak bize "şu adamlar çift kimlikli' diye bize itiraz gelmedi" dedi.

(ANKA)