kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Pabuç için 10 milyon $

17.12.2008
Irak'ta kahraman ilan edilen gazeteci El Zeydi, bu eylemiyle zengin olabilir. Bir Suudi işadamı ayakkabıyı satın almak istedi. İnternette onlarca video oyunu çıktı..
Amerika Başkanı George W. Bush, görevi halefine teslim etmeden önce son kez Irak'a gittiğinde döneminin en ses getiren tepkisiyle karşı karşıya kalacağını bilmiyordu... Basın toplantısı sırasında Bush'a "Bu sana veda hediyesi olsun, köpek" diye bağırıp ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi, dünya manşetlerindeki yerini koruyor. Bağımsız El Bağdadi televizyonuna çalışan gazetecinin fırlattığı ayakkabılara talip çıktı. Suud televizyonunun haberine göre 60 yaşındaki bir işadamı, fırlatılan ayakkabılardan birini satın almak için tam 10 milyon dolar teklif etti!

SAATTE 100 BİN 'TIK'
Irak Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Adnan Hamad 100 bin dolar önerdi. Bir Iraklı işadamı ise "ne kadar isterse o kadar ödemeye hazır olduğunu" açıkladı. İnternet açık artırma sitesi eBay, ayakkabıları sembolik olarak satışa çıkardı, gelirini Amerikan Diyabet Derneği'ne bağışladı. Eylemin 650 farklı video oyunu çıktı. Saatte 100 bin kişinin tıkladığı oyunlarda ister Bush olup ayakkabıları yakalıyor, isterseniz gazeteci olup Bush'a isabet ettirmeye çalışıyorsunuz.

GAZETECİNİN KOLU KIRILDI
Dünyanın en çok konuşulan ayakkabılarının akıbeti ise belirsiz. Bazı kaynaklar delil olarak el konduğunu, bazıları ise Bush'un adamlarından birinin "hatıra" olarak aldığını öne sürüyor. Eylemci gazeteci Zeydi'nin akıbeti ise belli oldu. Gözaltına alınma sırasında bir kolu ve kaburgası kırılan gazeteci, sorgusunun tamamlanması için Irak ordusunun gözetimine teslim edildi.
Haberin fotoğrafları