kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dünya gök taşından nasıl kurtulur

Giriş Saati : 11.12.2008 13:42
Güncelleme : 11.12.2008 21:15
Yeni Haber
İsrailli bilim adamları, Dünya'yı olası bir gök taşı çarpışmasından nasıl kurtarabilecekleri üzerinde kafa yoruyorlar.

Tel Aviv Üniversitesi Wise Gözlemevi Direktörü Noah Brosch ve ekibi, Dünya'ya bir gök taşı çarpması olasılığının çok gerçek olduğunu, ancak 1998'de gösterime giren Armageddon filmindeki gibi gök taşını patlatmanın epey zor olduğunu belirtiyorlar.

İsrailli astrofizikçiler, sonu felaketle bitecek bir çarpışmadan kaçınmanın en iyi yönteminin Dünya'ya yönelen gök taşının yönünü değiştirmek olduğunu, ancak bilim adamlarının gök taşını patlatabilmenin sonuçlarını da önceden tahmin etmelerinin gerekli olduğuna işaret ediyorlar.

Çarpışmadan kurtulmak için gök taşını patlatmanın her biri 100 metre çapında çok sayıda küçük gök taşı ortaya çıkarabileceğini ve bunun da büyük bir tehlike oluşturabileceğini belirten araştırmacılar, 100 metre çapında bir gök taşının, Arizona'da 50 bin yıl önce meşhur Barringer kraterini yaratan gök taşının iki kat büyüklüğünde olduğunu kaydediyorlar.

İsrailli bilim adamları, gök taşının sert kaya parçaları mı, yoksa gevşek dokulu bir yapıda mı olduğunu, hangi gücün bunları bir arada tuttuğunu ve eğer bombalanırsa nasıl parçalanacağını bilmenin gerekli olduğunun altını çiziyorlar.

İsrailli astrofizikçiler bu alandaki araştırmalarının sonuçlarını, kısa süre önce ABD'nin Johns Hopkins Üniversitesi'nin sponsor olduğu Göktaşları, Kuyrukluyıldızlar ve Meteorlar toplantısında sundular.

AA