kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
A.Grigoropulos

Cenazede karakola saldırı

10.12.2008
İsyancı gruplar polis kurşununa kurban giden 15 yaşındaki Yunan genci Aleksis'in dün yapılan cenaze töreninde de olay çıkarttı. Kalabalık yol boyunca önlerine çıkan her karakolu taş yağmuruna tuttu..
Polis kurşunuyla öldürülen 15 yaşındaki Aleksis Grigoropulos adlı gencin cenaze töreni banliyö semti Paleon Faliron'da düzenlendi. 5000 kişi törende 15 yaşındaki yaşıtlarını alkışlar ve çiçeklerle uğurladı.

OHAL İLANI OLMAYACAK
Polis kuvvetleri, aldıkları talimatlar uyarınca, cenazeye katılanları daha fazla tahrik etmemek için mezarlık bölgesine yaklaşmadı. Ancak cenaze sonrası yollara dökülen gençler, gördükleri her karakola saldırmaya başladı ve sokak aralarında yer yer çatışmalar çıktı. Öte yandan, ülkede sendikalar toplu grev tehdidinde bulunurken, Başbakan Karamanlis işçi ve memur sendikalarına gönderdiği iki ayrı mektupla bugün için önceden programlı genel grev eylemlerini ileriki bir tarihe ertemelerini istedi. Ancak sendikalardan yapılan açıklama grevlerin ertelenmesinin söz konusu olmadığı yönünde geldi. Atina merkezini kasıp kavuran şiddet olaylarının önüne geçilememesi karşısında anayasanın 48'inci maddesi uyarınca hükümetin Atina merkezinde olağanüstü hal ilan etmeye hazırladığı yolundaki söylentiler ise İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopulos tarafından yalanlandı ve "Demokratik düzenlerde girilen çıkmazlardan çıkılacak yollar çoktur" demekle yetindi.