kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Barış İlhan 12 yaşında... Mehmet İlhan 11 yaşında...

Dört kol, dört bacağın hesabını kim verecek?

Ercan TAŞIR - SABAH
09.12.2008
11 ve 12 yaşındaki amca çocukları sarkan elektrik telindeki akıma kapıldı. İkisinin de kolları ve bacakları kesildi. Aile, TEDAŞ'ın ihmali olduğunu belirterek suç duyurusu yaptı..
Tarih: 12 Ağustos 2008... Yer: Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin Günyolu köyü, Kırık mezrası... İki kuzen hayvan otlatmak için mezraya gitti. Koyun sürüsünün peşinden giden 12 yaşındaki Barış ile amcasının oğlu Mehmet (11) başlarına gelecek korkunç olaydan habersizdi. Yüksek gerilim hattının bulunduğu direğin yakınındaki bir tepeden geçen iki çocuk, sarkık telin rüzgarın da etkisiyle savrulması üzerine bir anda akıma kapıldı. Feryatları duyan bir köylü, yanlarına gittiğinde elektrik akımına kapıldıklarını gördü. Vücutları feci şekilde yanan iki amca çocuğu, aileleri tarafından Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından çocuklar birinci derecede yanık ve hayati tehlike kaydıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yaklaşık bir ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren çocukların, kolları ve bacakları kullanılamayacak derecede yandığı için kesildi.

TEDAŞ SUSKUNLUĞUNU KORUYOR
Olayın ardından aileler suç duyurusunda bulunurken, savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Jandarma tespit tutanağında telin sarkık olduğu, havanın da rüzgârlı olmasından dolayı telin savrularak çocuklara çarptığı belirtildi. Aile olayda TEDAŞ'ın ihmali olduğunu ve kusurlu olanların cezalandırılmasını istedi. Olayda ihmali olduğu öne sürülen TEDAŞ yetkilileri ise, olayın mahkemeye intikal ettiğini belirterek açıklama yapmaktan kaçınıyor. Talihsiz kaza nedeniyle ömür boyu yatağa mahkum yaşayacak olan kuzenlerin durumu, görenlerin yüreğini sızlatıyor. Çocuklarının okullarına gidememesi ve bir daha arkadaşlarıyla oyunlar oynayamayacak olması ailelerini kahrediyor.

"BEN DE KOŞMAK İSTİYORUM"
Çocuklardan Barış İlhan, "Amcamın oğluyla koyunlarımızı otlatırken, sarkan elektrik tellerinin yakınından geçerken elektrik çarptı. İlkokul 2'nci sınıfa gidiyordum. Okulumu, arkadaşlarımı özledim. Kollarımı ve bacaklarımı geri istiyorum. Koşmak, oynamak istiyorum. Yetkililerin ihmalinin cezasını biz ödedik. İhmali olanların en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" dedi. Mehmet İlhan ise, "Koyunların peşinden gidiyorduk. O esnada elektrik direğinin yakınından geçerken akıma kapıldık. O teli neden tamir etmediler. İkimizin de hayatını kararttılar. Biz bir daha oyun oynayamayacağız, belki de okula gidemeyeceğiz" dedi.