kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Deniz Seki, yazdığı şarkı sözlerine kendisinin bile şaşırdığını söyledi: Bazen kendi kendime 'Bunları ben mi yazdım?' diyorum. Hayatım boyunca hep yazdığım sözleri hangi duygularla yazdığımı bir kenara not edeyim istedim ama olmadı...

Akıllı seçimler yapmasam da bundan kime ne?

BAŞAK ÇOKAN
09.12.2008
Deniz Seki, aristokrat ruhlu bir kadın olarak derin duygular yaşadığını söyledi: Akıllı seçimler yapmasam bile bundan kime ne? Gönlümün aklı ile aklımın aklı hiçbir zaman birbirine uymasa da bu gönül de akıl da benim!..
Müzik kariyerine 'Sahici' adlı yeni albümüyle tam gaz devam eden Deniz Seki, bugüne kadar kendisini ifade edememekten yana dertli. Şarkılarından çok özel hayatıyla gündeme gelmekten şikayetçi olan Seki, kendisini 'Sahici' albümünde anlattığını söyledi. Evindeki tadilat nedeniyle bir süreden beri kaldığı Sofa Otel'de buluştuğumuz ünlü şarkıcı, aşk hayatında akıllı seçimler yapmadığını doğrulayarak, şunları söyledi: "Gönlümün aklıyla aklımın aklı hiçbir zaman birbirine uymuyor. O yüzden de seçimlerimde yanlışlar yapıp kendimi üzebiliyorum. Ama bundan kime ne?"

DENİZ SEKİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

EKİBİME HEP SAHİP ÇIKARIM
* 'Sahici' albümünüz dört aydır piyada... Satışlar nasıl gidiyor?
Bundan önceki albümümü 2005'te yapmıştım. 'Sahici' için 2.5 yıl bekledim ama tüm zahmetlerime ve sabrıma değdi.

* Albümlerinizi hazırlarken uğruna inandığınız kişiler var mı?
Başarı bir kere benim yanımdaysa, beni bugünlere getirdiyse; beraber yol aldığım müzisyen arkadaşlarımı dağıtmam. Ekibime sahip çıkarım. Yeni insanlar da katılır aramıza ama kimsenin hakkını yemem. Kimseye dostluk için albüm yapmıyorum. Ama yenilikçi olduğum kadar sahip olduğum şeylere de bağlıyımdır. Bu bakımdan bu albüm başka bir tatta oldu.

* Bugüne kadar çıkardığınız tüm albümleri çok iyi takip eden birisiyim. Şarkılarınız bu albümde daha farklı geldi bana. Siz de böyle hissediyor musunuz?
Bu albüm gerçekten farklı... Sözleri ve benim kattığım yorum farklı. Daha yeni duygular var ve hiçbiri çabuk tüketilecek şarkılar değil... Benim şarkılarım zaman geçtikçe şarap gibi güzelleşiyor.

* Aşkı bu kadar içten anlatan sözleri size yazdıran hangi duygu?
Aşkı güzel yaşamayı biliyorum da ondan... Aşkı anlamlı yaşamak, anlatmakla eşdeğer...

* Sanırım siz de aşkı ağır yaşıyorsunuz?
Derinlemesine yaşayacaksın ki tadını alasın...

BAZILARI AŞKI OT GİBİ YAŞIYOR
* Çok aristokrat duygularınız var...
Evet kesinlikle doğru bir tanımlama bu! Duygularım ve şarkılarım aristokrat ama bazıları aşkı benim gibi yaşamıyor artık...

* Bunu söylerken ne demek istediniz?
Bazıları aşkı ot gibi yaşıyor! Bu şekilde aşk yaşayan bir insana ben aşkın nesini anlatayım? Ama bir gün ne olursa olsun onlar da ağır travmayı yaşayacaklar.

* Şarkı yazarken aşık olmanız şart mı?
Bir kere aşık olmuşsan ömür boyu yeter. Her albümde farklı aşklar yaşaman mümkün mü? Aşkın bir kere bile yaşanmışlığı varsa, sana bir ömür boyu yeter...

* Kendinizi şanslı hissediyor musunuz?
Tabii ki... Yüreğimi, içimi, ruhumu çok seviyorum. Bunlar tanrının bana verdiği özellikler. Tanrıya her zaman şükrettiğim halde kendime haksızlık yaptığım zamanlar oluyor. 'Yapmamam lazım' dedirten şeyler yaşıyoruz. Armudun çöpü, üzümün sapı kafayı yiyorsun... Herkes o kadar maskeli ki; mutlu değilken bile öyle görünüyorlar.

* Aşk hayatınızda doğru seçimler yaptığınıza inanıyor musunuz?
Akıllı seçimler yapmıyorum. Gönül aklımla, aklımın aklı hiçbir zaman birbirine uymuyor. Aklım gönlüme söz geçiremiyor. O yüzden de seçimlerimde yanlışlar yapabiliyorum, kendimi üzebiliyorum. Ama bu gönül de benim, bu akıl da benim. Bu kadar güzel bir çemberin içindeysem, ben de bunu şarkılara dökerim. Bu da benim hakkım!

AŞKIN DERİN SULARINDA YÜZERİM
* Aşk hayatınız bu kadar gündemde iken şarkılarınız da herkesin dilinde. Hep manşetlerde olmak sizi yormuyor mu?
Bir taraftan bu kadar göz önünde olacaksın diğer taraftan da aristokrat şarkılar yazacaksın! Çok zor bir durum benim için. Benim gibi aşkın en derin sularında yüzeceksin, o da sana bu şarkıları yazdıracak... Aslında ben yaşadığım her şeyi meğerse şarkılarım için yaşıyormuşum! Bazen 'Ben kendime acı çektirmeyi mi seviyorum?' diye düşünüyorum ama sonrasında 'Hayır' diyorum. Çünkü ben dünyanın en pozitif kadınıyım. Dünyayı gezeyim, eğleneyim... Dostluklarım, arkadaşlıklarım, enerjim iyi...

* Son zamanlarda gergin bir haliniz var... Ekranda sürekli sinirli, bağırıp çağıran bir kadın tablosu çiziyorsunuz. Oysa şimdi tam aksini söylüyorsunuz...
Bir günüm bir günümü tutmuyor olabilir ama her şeyi kafama takmıyorum. Su yolunu buluyor. Eskiden çok takıyordum ama artık bıraktım.

* Yaşadığınız aşktan ötürü ekrana ağlayan ve sevdiği adam için mücadele eden bir kadın olarak yansıdınız. Bu sizi rahatsız etmiyor mu?
İnsanların ne düşündüğü elbette benim için önemli ancak bu benim hayatım. Ben çok dürüst olduğum için böyle yansıyor. Millet gibi saklamıyorum. Millet ne fındıklar kırıyor ama kimsenin haberi yok. Maskeli baloda yaşıyor insanlar... Ben yaşadığım şeyin arkasında duruyorum. Durmuyorsan yaşamayacaksın!

* Yorulmuyor musunuz peki?
Yorsa da kime ne ki bundan? Yorulan benim! Enerjim bana ait ve ben bu enerjiyi ruhumdan alıyorum. Kalbimin o çok sevme yeteneğinden... Benim duygularım zeytin ağacı gibi 500 yıl yaşıyor.
Haberin fotoğrafları