kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Baykal değişti mi bunu bilemem, ama söylevi değişti'

HÜLYA KARABAĞLI / ANKARA
09.12.2008
Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Partili Üskül, Baykal'ın çarşaf açılımına destek verdi: Olumlu gelişmenin adımı..
Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaf açılımı için "Olumlu bir gelişmenin adımlarıysa birçok sorun çözülebilir" dedi. AK Parti'nin sol kanattan gelen isimlerinden Üskül, "Baykal değişti mi" sorusuna da gülümseyerek "Bilemem, söylevi değişti" yanıtı verdi. Üskül'ün değerlendirmesi şöyle oldu:

* Baykal'ın çarşaflı kadınlara parti rozeti takması, ardından tek parti döneminde, kılık kıyafetle ilgili bazı uygulamaları eleştirmesi yeni bir yaklaşım sergilediği izlenimi veren açıklamaları elbette izlemeye değer. Umarız bunlar, yerel seçimlere yönelik değildir. Olumlu gelişmenin adımlarıdır. Eğer böyle olursa, toplumumuzun uzun yıllardan beri tartışılan konuları farklı siyasi partilerin birlikte çözebileceği noktaya gelirler.

* (Çocuk istismarı) Açığa çıkan cinsel istismara baktığımızda en yakın kişiler tarafından yapıldığı anlaşılıyor. Dolayısıyla saptamak o kadar kolay değil. Bunu öğretmenler saptayabilir. Çocuğun yaşı ilerledikçe utanıyor ve açıklayamıyor.

* (Polisin kimlik göstermesi) Yasal bir zorunluluktur. Kimlik sorarken önce kendi kimliğinizi göstermeniz gerekir. Amirlerin emri altında çalışanları uyarması gerekir. Bir, polis görevlisine bir yurttaş kimlik sorduğunda bir sorun yaşanıyorsa, o polis görevlisi kimliğini göstermeyi neredeyse zul kabul ediyorsa, bunun sorumlusu amiridir.

CEZAEVİNDE SEKS
Üskül, bayramı geçirdiği Mersin'de de gazetecilerin mahkûmlara seks iznine ilişkin sorusuna "Bugünden yarına bir çözüm önermedik, önermiyoruz. Bunu incelemeye değer bulduğumuzu belirttik'' dedi. Hedefin çocuk sahibi olmak isteyenlere yardım olduğunu belirten Üskül, cezaevi ve tutukevlerde cinsel taciz ve tecavüzlerin önlenmesini de sağlayacağını belirtti. "Sonuçta bular mahkumlar ve hürriyetleri kısıtlanacaktır. Bu temel haktır dememiz olmaz" diyen Üskül, haktan Abdullah Öcalan'ın yararlanıp yararlanamayacağına ilişkin soruya ise "A kişisi ya da B kişisi için farklı bir uygulama yapılmaz" dedi.