kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"CHP tarihi yanılgıdan döndü"

CHA
Giriş Saati : 10.12.2008 19:34
Güncelleme : 10.12.2008 20:57
Yeni Haber
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş partisinin İstanbul İl Örgütü Bayramlaşma programında diğer partilerin yeni açılımlarını değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çarşaf açılımını önce destekleyen, daha sonra da eleştiren Kurtulmuş üniversitelerdeki başörtüsü yasağının da çözülmesini istedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı bir bayramlaşma programı düzenledi. Kurban Bayramı'nın 3. gününde düzenlenen programa Refah Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul ilçe belediye Başkan aday adayları ve çok sayıda partili katıldı. Yerel seçimler öncesi siyasi partilerin yaptığı açılımları değerlendiren Kurtulmuş, CHP'nin yaptığı açılımı olumlu bulduklarını söyledi. Kurtulmuş, "CHP başörtülü, çarşaflı hanım kardeşlerimize rozet takıyor. Baştan söyledik bunu Türkiye'nin normalleşmesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi için çok olumlu adım olarak görüyoruz. Tebrik ederiz, teşvik ederiz. Bir başka parti alevi kartı açıyor, bir başka siyasi parti Kürt kartı açıyor. Şimdi burada bayram vesilesiyle bir kez daha sesleniyorum herkes katlarını toplasın. Şimdi Saadet Partisi geliyor." şeklinde konuştu.

CHP'nin yeni açılımla tarihi bir yanılgıdan döndüğünü belirten Kurtulmuş, "Baykal'a sesleniyorum. Bu kartı açtınız bir tarihi yanılgıyı itiraf etmiş oldunuz. Şimdi sıra ikinci tarihi yanılgınızı itiraf etmenize geldi. Türkiye'de parlamentonun yüzde 80'inin başörtüsüyle ilgili bir iyileştirme paketini hangi akla hizmetle götürdünüz, Anayasa Mahkemesinden geri çevirdiniz. Şimdi CHP'nin üzerine düşen CHP'li hanım kardeşlerimizi siyasetin içine çektiği gibi önüne dikilmiş olduğu başörtülü kızlarımızın üniversitelerde önlerinde durmaktan vazgeçmeleri ve onlara kamusal alanları açmalarıdır." dedi.

Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizi değerlendiren Kurtulmuş, bu krizin bütün dünyada topyekun bir uygarlık krizi olduğunu söyledi. Kurtulmuş'un konuşmasının sonlarına doğru Refah Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan korumaların yardımıyla programın düzenlendiği salona girdi. Erbakan kısa bir konuşma yaparak partililerin bayramını kutladı. Bayramlaşma töreni basın kapalı olarak gerçekleştirildi.