kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baykal'dan Bahçeli'ye sert yanıt

Giriş Saati : 10.12.2008 14:45
Güncelleme : 10.12.2008 20:57
Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Ilımlı siyasi İslam'ın sağ ayağı AKP, sol ayağı da CHP" sözlerine sert yanıt verdi.

Baykal, "Yasalar çerçevesinde, insanların kılık kıyafetleri ne olursa olsun, istedikleri partide yer alma ve siyaset yapma hakkına saygı gösterilmesini istemek, bir temel hak ve özgürlük konusudur. Ilımlı İslam ise, bir din projesi değildir, bir siyaset projesidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Ilımlı siyasi İslam'ın sağ ayağı AKP, sol ayağı da CHP" sözlerine CHP lideri Deniz Baykal yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Baykal, açıklamasında; insanların yasalar çerçevesinde ve özel yaşam alanında kılık kıyafetlerini özgürce seçmelerine ve kullanmalarına saygı gösterilmesini istemenin, MHP lideri Bahçeli tarafından "ılımlı İslam'ın ifadesi" olarak nitelendirildiğini kaydetti.

BAYKAL'DAN BAHÇELİ'YE SORU

Baykal, açıklamasında Bahçeli'ye, "Dini siyasi simge niteliğindeki kıyafetlerin kamusal alanda kullanılmasını sağlamak için anayasa değişikliği girişiminde bulunmak neyin ifadesidir? Ilımlı olmayan bir din istismarcılığının mı, yoksa siyasi pusu kurma geleneğinin mi ifadesidir?" sorularını yönelterek şöyle dedi:

"Yasalar çerçevesinde, insanların kılık kıyafetleri ne olursa olsun, istedikleri partide yer alma ve siyaset yapma hakkına saygı gösterilmesini istemek, bir temel hak ve özgürlük konusudur. Ilımlı İslam ise, bir din projesi değildir, bir siyaset projesidir. Bu siyaset projesine alet olanları, Anayasamızın laik karakterini sarsmak için, Anayasa değişikliği peşine düşenlerin arasında aramak daha gerçekçi ve uygun olur. Herkesin din ve inanç özgürlüğü vardır. Herkesin siyaset yapma özgürlüğü vardır. Herkesin kılık kıyafet özgürlüğü vardır. Herkes bu özgürlüklerinin tamamını, ayrı ayrı kullanma hakkına sahiptir"

"BUNDAN MUTLULUK DUYMAYANLAR SİYASİ PUSU KURANLARDIR"

Özel yaşam alanında örtünen insanların, kılık kıyafetlerine saygı gösterilmesi, bu insanlardan bazılarının "laik Cumhuriyete" inanan siyasi partilerde yer almasının hak ve özgürlükleriyle laik cumhuriyete inanan herkesi mutlu etmesi gerektiğini söyleyen Baykal, "Bundan memnun olmayanlar, mutluluk duymayanlar, olsa olsa din istismarcılarıyla, siyasi pusu kurma geleneğine sahip olanlardır" şeklinde konuştu.

(ANKA)