kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
MHP Genel Merkezi’nde yapılan bayramlaşmaya partililerin çocukları da gelerek Devlet Bahçeli’nin elini öptü.

'Anadolu solu yerine çarşaflı sol geliyor'

UĞUR BECERİKLİ / ANKARA
09.12.2008
Türkiye'de "ılımlı İslam" oluşturulmaya çalışıldığını belirten Bahçeli, "Ilımlı siyasi İslam'ın sağ ayağı AKP'dir. Acaba şimdi ılımlı siyasi İslam'ın sol ayağı mı oluşturulmak istenmektedir" dedi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Deniz Baykal'ın 'çarşaf açılımı'nı, Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) 'ılımlı İslam' oluşturma çabaları kapsamında değerlendirdi ve "Acaba şimdi boşta kalan ılımlı siyasi İslam'ın sol ayağı mı oluşturulmak istenmektedir" diye sordu. MHP Genel Merkezi'nde partililerle bayramlaşan Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı tanıttı ve medyanın "Gökçek-Karayalçın" tartışmalarına girip Yavaş'a haksızlık etmemesini istedi. Partililere hitap eden Bahçeli şu mesajları verdi:

ILIMLI İSLAM'IN SOL AYAĞI MI?
*
Türkiye'nin gündemi çarşaf açılımı ile meşgul edilmekte ve buradan hangi amaç güdüldüğü kimse tarafından da tam olarak açıklanamamaktadır. CHP'nin bir kısmı bunu açılım diğer bir kısmı ise bunu katılım olarak nitelendiriyor. Son on yıl içerisinde Büyük Ortadoğu Stratejisi'nin bir unsuru olarak Türkiye'nin siyasi hayatını yeniden şekillendirilmesi, ılımlı siyasi İslam öngörüsüyle gerçekleştirilmek istenmiştir ve ılımlı siyasi İslam'ın sağ ayağı netleşmiş, adı da konmuştur. Bu AKP'dir. Acaba şimdi boşta kalan ılımlı siyasi İslam'ın sol ayağı mı oluşturulmak istenmektedir? Anadolu solu yerine acaba şimdi çarşaflı sol sosyal demokrat bir siyasi durum mu oluşturulmak isteniyor? Bir dönüşüme gidilmek mi isteniyor?

* Eğer adrese dayalı seçmen kütüğüyle YSK'nın seçmen kütüğü arasında bu kadar fark oluyorsa bunu seçimlere şaibe düşürmeyecek bir anlayışla teste ihtiyaç vardır. İnsanımız bir gün fedakarlık yapmalı ve yeniden yazılım için bir gününü feda ederek bu yanlışı düzeltmeli. 3 çocuk ısrarında bulunan Sayın Başbakan bunda başarı sağladı da seçmen yaşı tutmadığı için mi bu fark ortaya çıkıyor. Bunu da görmek lazım.

* MHP, yerel seçimleri AKP'nin alternatifini belirleyecek bir seçim olarak değerlendirmektedir. Bu sebeple erken yola çıkmış, 31 il ve 800'e yakın belediye başkan adayını topluma takdim etmiştir.