kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hayaller gerçek olurmuş

Bu bayram bende heyecan çok büyük. Yok canım istemeye gelen falan yok! O kadar kolay mı o işler? Hem ben evlenmem de evlenmem! O kısmı da sonra anlatırım yani niçin evlenmem? Bak dinle bayramı kutlu olan sevgili okur ne oldu: Dün D&R'a girdim. Her zaman yaptığım gibi CD'lere, kitaplara bakacağım. O da ne? Bir ses geliyor hoparlörlerden, üstelik tanıdık. Aaa! Korkarım bu benim sesim! 'Biçare' çalıyor. "Biçareyim derdinden harabeyiiim, gel gör kii..." Donup kalıyorum kapının girişinde. Yanımda Ayşe var... (O da Ayşe, bu aralar duble Ayşe geziyoruz!)

KENAN, SEZEN, TEO
Elini tutuyorum Ayşe'nin. Öyle bir duygu ki... Anlatsam anlatamam. İşte hayallerini bırakmamanın hediyesi, işte hep heyecanlı kalmanın, denemekten korkmamanın, 'Onlar ne der' diye düşünmemenin hediyesi... Üstelik bu en güzel hediye. Çünkü şarkı müzik kahramanlarımdan Uzay Heparı'nın kraliçe Sezen Aksu ile ortak bestesi. Sözler muhteşem 'Şehrazat'ın... Peki benim burada ne işim var? Niye söylüyorum bu şarkıyı? Aylardır gündüzlerim gazetede, gecelerim yetenekli müzisyen, arkadaşım Emre Irmak'ın stüdyosunda geçiyor. Ben sözleri yazıyorum, Emre besteliyor. Beraber öyle eğleniyoruz ki... Bir gün Emre geldi dedi ki "Ayşe, Uzay Heparı için albüm yapılıyor. 'Biçare'yi söyler misin?" Dedim; "Şaka mı yapıyorsun. Ne olsa söylerim, bundan büyük gurur var mı?" Albümde Kenan Doğulu, Sezen Aksu, Sertab Erener, Yüksek Sadakat, Gülşen, Seda&Funky C, Burak Kut, Mustafa Ceceli, Teoman... Kimler yok ki... Üstelik Uzay'ın şarkıları, üstelik geliri Uzay'ın oğlu Kanat'a kalacak. Hemen hazırladık şarkıyı... Albüm müzik marketlerde. Ama benim size anlatmaya çalıştığım şey başka... (Çok şükür konuya geldim)

"POPÇU MU OLDUN?"

Dediler "Korkmuyor musun?", dediler "Seni yorarlar, şimdi de popçu mu oldun derler çekinmiyor musun?" Bir an bile duraklamadım. Çünkü ne istediğimi biliyordum. Benim asıl işim gazetemde. O ayrı. Ama bir de yüreğimde yapmak istediğim, denemek istediğim şeyler var. Zamanım, imkanım ve şansım varsa neden yapmayayım ki? Neden kalıplara uyayım, neden 'onlardan' çekinip kendimi durdurayım, neden sonra keşkelerle kalayım, neden enerjimi kullanmayayım... Aynı şeyi sizin için de geçerli ey okur! Ne olmuş kaç yaşına gelmişseniz? Ne olmuş bugüne kadar onların istediği düzende ilerlediyseniz? Sizi en iyi siz bilirsiniz. Gece yatağa yattığınızda içinizden geçenleri, arzularınızı, sizi neyi mutlu edeceğini siz bilirsiniz... Yahu başaramazsanız ne kaybedersiniz? En azından denediniz. En azından kendiniz için bir şeyler yaptınız. En azından istediniz. Sürüden kopup bir cesaret istemeyi bildiniz. Bu ilişki de olabilir, iş de, içinizde kalmış bir hobi de, başka bir şehre yerleşmek de... Hadi kendiniz mutlu edin, kimseyi dinlemeden kendiniz için bir şeyler deneyin. Dedim ya; başaramazsanız ne fark eder? Denememek hepsinden beter. Diyeceğim şu ki: Şu hayatta sözünüze müziğiniz olsun yeter...