kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Beykoz'da neler oluyor?

E-mailimi açıyorum, tüylerim diken diken oluyor, içim acıyor... Yine aynı şey... Sokak köpekleri zehirleniyor, barınaklarda kötü muamele görüyor. Bakımsızlar, cılızlar, korumasızlar... e-maili gönderen arkadaşım Funda dayanamıyor, bir de arıyor beni, "Ayşe bir bilsen vaziyeti, ağlarsın" diyor. Olay yeri: Beykoz sokakları ve Beykoz Belediyesi'nin sorumlu olduğu hayvan barınağı. Sokaklardaki köpeklerin zehirlendiği, barınaktakilerin öldürüldüğü, daha beteri; köpek dövüşü yaptırılıp para kazanıldığı, yavruların görevliler tarafından satılıp paraya dönüştürüldüğü iddia ediliyor.

HEPSİNİ AŞILAYAMAYIZ
Fotoğrafları görünce insanın sinirleri zıplıyor, üzüntüden perişan oluyor. Dünya güzeli köpeklere yapılan bu işkenceler yıllardır bitmiyor. Neden insani bir çözüm bulunamıyor? Bir şeyler yapmak gerekiyor. Hemen Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ü arıyorum. Bakalım ne diyecek? Ben biliyorum da ne deneceğini, yine de söz hakkı vermek istiyorum. Özel kalemi, beni, basın danışmanı Zeynel Yaman'a aktarıyor. Yaman tüm iddiaları reddediyor: "Bu hayvan haklarını korumaktan çıktı... Biz bu barınağı hayvanseverle işletiyoruz. Beykoz'da sokaklar köpek doldu, aşılayamıyoruz." İyi de neden? Devam ediyor Yaman: "İlçe dışından kamyonlarla köpek bırakılıyor Beykoz'a. Hepsini aşılamanız imkansız." O zaman köpekleri zehirlemeye mi başladınız? "Birkaç defa köpek saldırıları gerçekleşti. O dönemde bazı yerlerde köpekler zehirlendi. Biz bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk" diyor. Benim kafam karışıyor, peki köpekleri kim zehirliyor?

İFTİRA İFTİRA İFTİRA
Cevap: "Tespit edemedik vatandaşlara uyarıda bulunduk. Şikayet gelen yerlerde köpekleri alıyoruz, küpeliyoruz, yerine koyuyoruz." Peki barınaktaki köpek dövüşlerine, köpeklerin satılmasına, öldürülmesine ne diyecek acaba? "Yok öyle bir şey, istediğiniz zaman bakabilirsiniz. Tamamen bir iftira!" Alacağım cevabı bilerek son sorumu soruyorum: "Çekilen öyle fotoğraflar var ki, barınağın hali içler acısı. Tüm bu insanlar boşuna mı ayaklandı?" "Lütfen habersiz bir şekilde gidip bakın, hepsi yalan" diyor. İnşallah yalan olsun, yalan olsun da... Hep yalanlanmaz mı bu haberler! Dilleri olmadığı için köpeklere hep kötü davranılmaz mı? Madem yalan, o fotoğraflar nereden çıktı? Konuyla ilgili bilgi sahibi tüm hayvanseverlerden haber bekliyorum. Takipteyim.