kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DTP'den bayram mesajı

Giriş Saati : 07.12.2008 12:19
Güncelleme : 07.12.2008 14:14
Yeni Haber
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve eşbaşkan Emine Ayna Kurban Bayramı'nın "atışmalara ve savaşlara yol açan nedenler üzerinde yeniden düşünme ve özeleştiri yapmayı' sağlamasını diledi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve eşbaşkan Emine Ayna'nın Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı ortak mesajda, bayramların barış ve kardeşliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın, hoşgörü ve kapsayıcılığın en plana çıktığı özel günler olduğu vurgulandı. Kurban Bayramı'nın insanın en değerli varlık olduğu, hiçbir koşul altında, hiçbir kutsal ideal uğruna asla öldürülmemesi gerektiğini anlatan mübarek bir gün olduğu belirtilen mesajda şöyle denildi:

"Başta insan olmak üzere, doğanın bütün canlılarına sevgi ve vicdan penceresinden bakmamızı öğütleyen bu kutsal gün; dileriz ki, çatışmalara ve savaşlara yol açan nedenler üzerine yeniden düşünmemizi ve kendi payımızca bir özeleştiri yapmamızı sağlasın. Özellikle ülkemizde, Kürt halkının inkârı ve özgür yurttaş olma talebinin şiddetle bastırılmasından doğan ve on yıllardır süre gelen çatışmalı ve kanlı ortamın biran önce sona ermesinin sağlanması; birincil gündemimiz olmalıdır. Demokratik, özgürlükçü ve çoğulcu bir cumhuriyetin eşit ve özgür yurttaşları olma mücadelemiz; korku ve ötekileştirmeye dayalı politika yapan statükocuları ve onlarla uzlaşı içinde olan siyasi iktidarı, hiçbir zaman olmadığı kadar teşhir etmiştir. Olanca güzellikteki renkleri ve kültürleriyle, Türkiye halklarının, yeni bir anayasayla, demokratik ve özgürlükçü bir cumhuriyete ulaşma özlemi ve umudu, gün geçtikçe artmaktadır. Bu rüyayı gerçekleştirmek için, bütün yurttaşların demokratik mücadelelerini daha fazla geliştirmeleri elzem bir gerekliliktir. Başta Türkiye olmak üzere, Ortadoğu'da akan kanın durması ve halkların barış içinde kardeşçe ve eşitçe bir arada yaşama koşullarının oluşturulması için demokrasi güçlerinin her zamandan daha çok duyarlı ve politik olması şarttır."

(ANKA)