kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cumhurbaşkanı Gül'den bayram mesajı

Giriş Saati : 07.12.2008 11:25
Güncelleme : 07.12.2008 14:14
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye farklılıkları zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisidir. Bu ülkede yaşayan herkes, eşit vatandaşlar olarak, ülkenin sadece geçmişine değil, geleceğine de ortaktır. Bayram vesilesiyle, herkesin birbirini sevmesinin ve anlamasının, değerlerine saygı göstermesinin önemini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum" dedi.

Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında vatandaşlardan toplumsal hayata mana ve değer katan kutsal bayram günlerinin sevincini en iyi şekilde yaşamalarını temenni etti. "Her bayramda olduğu gibi, bugün de karamsarlıkları bir kenara bırakarak, geleceğe güvenle bakan bir millet olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer taraftan da, ülkemizi muasır medeniyetlerin seviyesinin üstüne taşıma konusundaki umudumuzu, inancımızı ve kararlılığımızı tazeliyoruz" diyen Gül, yaşadığı çağın gereklerini yerine getirmeye devam eden Türkiye'nin başarıları ve etkinliğinin artık tüm dünyada takdirle izlenmekte olduğunu belirtti.

Gül, içeride ve dışarıda giderek güçlenen Türkiye'nin bugün, dünyadaki güç dengelerini etkileyebilecek bir aktör konumuna ulaşmasının herkes için bir iftihar vesilesi olduğunu belirterek, "Ülkemizin her alandaki standartlarını yükselterek, dünyada daha saygın bir devlet ve müreffeh bir toplum durumuna gelmesi için gayret gösteriyoruz" dedi.

ÖNYARGILAR DEĞİL MÜŞTEREK NOKTALAR

Türkiye'nin dünya şartlarının getirdiği imkan ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek, ilerlemesini, gelişmesini sürdüreceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül mesajında şöyle dedi:

"Milletimizin ortak bir şuurla, birlik ve beraberlik içinde ülkesine sahip çıkacağına ve Türkiye'nin bu hedefi yakalayacağına inanıyorum. Ülkemizin geldiği seviyeyi, başardığımız her şeyi, milletimizin itinayla koruduğu kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin bir eseri olarak görüyorum. Türkiye farklılıkları zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisidir. Bu ülkede yaşayan herkes, eşit vatandaşlar olarak, ülkenin sadece geçmişine değil, geleceğine de ortaktır. Bayram vesilesiyle, herkesin birbirini sevmesinin ve anlamasının, değerlerine saygı göstermesinin önemini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Ülkemize sahip çıkmak, en önemli sorumluluğumuzdur. Türkiye'nin geleceği için önyargılardan kurtularak, toplumumuzu birleştiren unsurların, müşterek noktalarımızın öne çıkarılması gerekmektedir."

"EKONOMİK KRİZİ ELBİRLİĞİYLE AŞACAĞIZ"

Gül, ekonomi alanında tüm dünyayı etkisi altına alan sorunların Türkiye'de de belirli ölçüde hissedilmekte olduğuna işaret ederek, "Ancak tüm bunlara rağmen, elbirliğiyle hareket ederek bu süreçleri en iyi ve sağlıklı şekilde atlatabileceğimiz kanaatindeyim. Çünkü Türkiye bugüne kadar tüm sorunlarını, toplumun gücüyle, birlik ve dayanışma içinde aşabilmiş bir ülkedir" dedi.

Türk milletinin emeği, fedakarlığı ve azmiyle, onurlu hayatını, ortak değerlerini sonsuza taşıyacak ruh ve zenginliğe sahip bir millet olduğunu kaydeden Gül, bayramlarda yoğunlukla yaşanan dayanışma, yardımlaşma, paylaşma, birlik ve beraberlik duyguların da Türk milletinin en büyük hasletlerinden olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, bayramların, toplumsal barışı güçlendiren, insanların kaynaşması ve kucaklaşması ve diğer insanları sevindirmesi için vesile teşkil eden müstesna günler olduğunu belirterek, "Bununla birlikte bayramlar, sosyal dayanışmayı artıran bir geleneğe de sahiptir. Vatandaşlarımızın bayram günlerinin ruhuna uygun şekilde hareket ederek, yardımlaşma ve dayanışma duygularını bir gönül seferberliğine dönüştüreceklerine inancım tamdır. Bu vesileyle, şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit ailelerine yalnız olmadıklarının hissettirilmesinin de, önemli bir görevimiz olduğunu hatırlatmak isterim" dedi.

TRAFİK UYARISI

Bayramlarda yaşanan trafik yoğunluğuna da değinen Gül mesajına şöyle devam etti:

"Bazen küçük bir dikkatsizlik sonucu meydana gelen trafik kazalarının aile ve toplum hayatında yarattığı yıkımı hepimiz yakından görüyor ve yaşıyoruz. Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için herkesi, trafik kurallarına uymaya, daha dikkatli davranmaya ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çağırıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını sevinç içinde, hoşgörü ve barış ortamı içinde kutlamasını diliyorum. Gülen yüzleri, neşe ve coşkularıyla bayramları daha da anlamlı kılan sevgili çocuklarımızı ve gençlerimizi de sevgiyle kucaklayarak, gözlerinden öpüyorum. Bu vesileyle kendilerine olan güvenimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yurt içindeki ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın, Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramını tebrik ediyor, bu güzel Bayramın milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini Allah'tan temenni ediyorum."

(ANKA)