kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan'dan Kurban Bayramı mesajı

Giriş Saati : 07.12.2008 11:19
Güncelleme : 07.12.2008 14:14
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Unutmayalım ki bizi güçlü kılan, insanlarımızın birbirine kalpten bağlılığı ve milli birliğimize sarsılmaz bir şekilde sadakatidir. Bizi yaşadığımız ağır sıkıntılardan çıkaran, çok kısa bir zamanda dünyanın en dinamik ülkelerinden biri haline getiren güç işte bu millet olma iradesidir. Bayramlarımız bu duygu birlikteliğimizin en güzel ve canlı örneğidir. Bu nedenle bayram ve bayrama ait geleneklerin canlı tutulması çok önemlidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, vatandaşların bayramını kutlayarak İslam alemi ve insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diledi. Tarih boyunca adaletten, barıştan, kardeşlik ve hoşgörüden yana olan bir milletin mensupları olduklarını kaydeden Erdoğan, "Yaşadığımız dünyanın her şeyden çok sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyacı var. Yoksulluk, terör ve şiddet gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunlar acil çözüm bekliyor. Toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, önyargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklime insanlığın bugün her zamankinden dana çok ihtiyacı var. Bu anlamda bayramlar milletimizin eşsiz ilham kaynaklarıdır" dedi.

"KİMSENİN HUKUKUNU ÇİĞNEMEDEN YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ SÜRDÜRECEĞİZ"

Erdoğan, üzerinde yaşadığı toprakların yüzyıllarca bir arada yaşama kültürüne, hoşgörüye, sevgi ve kardeşlik gibi müşterek insani değerlere ev sahipliği yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Hak ve hakkaniyet çizgisinden ayrılmadan, kimsenin hukukunu çiğnemeden ve çiğnetmeden milletimizle birlikte bu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Unutmayalım ki bizi güçlü kılan, insanlarımızın birbirine kalpten bağlılığı ve milli birliğimize sarsılmaz bir şekilde sadakatidir. Bizi yaşadığımız ağır sıkıntılardan çıkaran, çok kısa bir zamanda dünyanın en dinamik ülkelerinden biri haline getiren güç işte bu millet olma iradesidir. Bayramlarımız bu duygu birlikteliğimizin en güzel ve canlı örneğidir. Bu nedenle bayram ve bayrama ait geleneklerin canlı tutulması çok önemlidir. Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, bu duygu birliğini daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız."

"Şüphesiz, aramızdaki sevgi ve dostluğu, dayanışma ve yardımlaşmayı muhafaza ettiğimiz sürece toplumsal dokumuz bozulmadan dimdik ayakta kalacaktır" diyen Erdoğan, bayram günlerinde bu hissiyatın, ruhun ve inancın çok daha güçlü bir biçimde tezahür ettiğini belirtti.

"DEMOKRASİSİ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENEN BİR ÜLKEYİZ"

Başbakan Erdoğan bayram mesajına şöyle devam etti:

"Allah'a şükürler olsun ki, zorluklarını büyük ölçüde aşmış, demokrasisi her geçen gün güçlenen bir ülkeyiz. Toplumsal huzur ve barışımızı, siyasi ve ekonomik istikrarımızı bundan sonra da özenle korumak, daha da güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Hep birlikte bütün zorlukların üstesinden gelecek, bütün engelleri aşacağız. Milletçe gönül bağlarımızı sağlam tutmaya devam edeceğiz. Asla umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmayacağız. Kardeşlik bilincimizin ebedi olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Herkesin hakkını kendi hakkımız gibi korumaya, savunmaya devam edeceğiz. Bu inanç ve anlayışla çalışarak, üreterek ilerlemeye devam ediyor, her geçen gün hedeflerimize daha da yakınlaşıyoruz."

Yaşanılan olumlu değişimin etkilerini yaşamın her alanında gördüklerini ifade eden Erdoğan, ekonomi ve siyasetteki güven ve istikrarın bu başarıda rolünün büyük olduğunu belirtti. Erdoğan, bu başarıda temel faktör olan milletin sosyal istikrarının rolünün daha da büyük olduğunu kaydederek, "Birbirimize daha sıkı sarıldıkça, yakaladığımız toplumsal gelişmeyi daha da ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Bayramın bu gerçekleri hatırlamak ve hatırlatmak için çok iyi bir fırsat olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajında olduğu gibi vatandaşlardan şehitlerin ailelerini, gazileri, muhtaçları, kimsesizleri ve yaşlıları unutmamalarını istedi.

ANKA