kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Türkiye Finans'ın reklamında Osmanlı'ya destek veren beyliklere gönderme yapılıyor.

Tarihi kahramanlar krize karşı savaşıyor

Bülent İPEK
01.12.2008
Finans sektörünün devleri reklamlarını kahramanlara emanet etti. Euroka Sigorta'nın İskoç halk kahramanı 'Cesur Yürek'ten esinlendiği 'Cesur Yüreko'ya, Türkiye Finans 'Finans Beyi' ile karşılık veriyor..
Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren finans kuruluşları, halkın ilgisini çekmek için yeni reklamlarında kahramanlık öykülerine yöneldi. Eureko Sigorta, İskoç halk kahramanından esinlenilen 'Cesur Yüreko'yu yaratırken, Türkiye Finans ise yerel öğeleri tercih ederek 'Finans Beyi'ni hayata geçirdi.

At sırtında mücadele
Her iki reklamda da atlı kahramanlar yer alıyor. Ancak bir yanda güçlerini birleştirerek Osmanlı Devleti'ni oluşturan Anadolu beyleri, diğer yanda ise Mel Gibson'un 'Cesur Yürek' filminden esinlenerek yüzlerini mavi savaş boyalarına boyamış İskoç savaşçıları yer alıyor. Eureko reklamında rol alan ünlü oyuncu Levent Can, emekli olmuş bir binicilik atının üstünde kameralar karşısına geçti. Türkiye Finans reklamındaki 40 atı ise Uşaklı ciritçiler kullandı. Eureko reklamı, kalabalık bir ekibin eşlik ettiği ünlü yönetmen Fred Clapp tarafından Kilyos- Kısırkaya plajında çekildi. Reklam için Almanya'daki Black Mountain Stüdyoları'nda 'Yüzüklerin Efendisi' filminde de kullanılan teknikle binlerce insan sanal olarak oluşturuldu. Reklam filminde 15 yaşındaki engelli yarışçısı Belçika atı 'Siyah İnci' kullanıldı.

Beyliklere gönderme
Türkiye Finans'ın reklamını çeken Movida Plus MAP reklam ajansı ise; insanları bilgisayar efektiyle çoğaltmak yerine, gerçek bir insan kalabalığı kullanmayı tercih etti. Uşak'tan getirilen cirit atları, at hocaları eşliğinde filmde yer aldı. Selim Demirdelen'in yönettiği reklam filminde esnaf hedef alınıyor. 'Kobilerin Finans Beyi' sloganlı reklamda; bir araya gelerek Osmanlı'nın gücünü oluşturan Anadolu Beylikleri'ne gönderme yapılıyor.
Haberin fotoğrafları