kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Soğan yahnisi

Bir tencereye tereyağını koyup, üzerine 8'e bölünmüş soğanları ekleyin. 5 dakika kavurup, eti ilave edin. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. 2 kere çevirip, jülyen doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip, kavurmayı sürdürün. Bir su bardağı sıcak su ve tuz koyup, tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, ara sıra suyunu kontrol ederek 45-50 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirip, servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 6 adet büyük boy soğan
* 6 çorba kaşığı tereyağı
* 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
* 2 demet taze soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 adet orta boy havuç
* 2 adet orta boy patates
* Tuz

* * *
Marmelatlı tartölet
Hamuru hazırlamak için tereyağı ve unu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuzu ekleyip, hızlıca yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerini çatalla delerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan alıp, servis tabağına yerleştirin. Tereyağını, çikolatayı ve kremayı bir kaba koyup, benmari usulü eritin ve tartöletlerin üzerine sürün. Kestane şekerlerini ayrı bir kapta ezin. Tartöletlerin üzerine sırasıyla çikolata, kestane şekeri ve kuşburnu marmeladı sürün. Buzdolabında bir saat bekletip, servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 125 gr. tereyağıl 2 su bardağı un
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri
* 1 çorba kaşığı soğuk su
* Yarım çay kaşığı tuzÜzeri için:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 80 gr.'lık 2 paket bitterçikolata
* 1 çay bardağı krema
* 6-7 adet kestane şekeri
* 1 çay bardağıkuşburnu marmeladı