kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ANITKABİR ZİYARETİ... Ankara'daki törenler dün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte Başöğretmen Atatürk'ü Anıtkabir'de ziyaret etmesiyle başladı.

Eğitimcilere ek ders müjdesi

25.11.2008
Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenleri Çankaya'da yemekte ağırladı. Bakan Çelik de 30 bin eğitimciye ek ders ücreti müjdesi verdi..
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde eğitim çalışanları, ek ders ücreti kararnamesinden doğan kayıplarının düzeltileceği müjdesi ile sevindi. Çankaya Köşkü'nde dün öğle yemeği veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 bölgeyi temsil eden öğretmenlerle aynı masayı paylaştı. Gül'ün masasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le birlikte Tatvan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'ndaki öğretmeni Betül Boral da yer aldı. Gül, değişimlerin gerisinde kalmamak, gelecek nesilleri yeniliklere adapte etmek konusunda öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, öğretmenlere "Sizlerin asla öğrencilerinizin, yetiştirdiklerinizin gerisinde kalmamanız gerekir. Belki anneler, babalar çocuklarının gerisinde kalabilir, kalıyorlar da. Ama sizlerin asla kalmaması gerekir" dedi.

BAKAN'DAN SEVİNDİREN HABER
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Milli Eğitim Şura Salonu'nda yapılan törende öğretmenliğin karşılığının maddi unsurlarla ölçülemeyeceğini anlatırken en büyük alkışı ek ders ücreti kayıplarının düzeltileceği haberini verirken aldı. Çelik, eşit işe eşit ücret zamlarından şube müdürleri, milli eğitim müdür yardımcıları, ilköğretim müfettişleri gibi bazı eğitim çalışanlarının yararlanamadığını belirterek, "Ek ders ücretlerini düzenleyen çalışmamız bugün Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Bu problem de bu hafta içinde tamamıyla çözülecektir" diye konuştu. Yaklaşık 30 bin eğitimciyi ilgilendiren yeni düzenlemenin kişi başı 500 YTL civarında bir ek ödemeye neden olacağı öğrenildi.