kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

15.11.2008
Başkan Kalkan'dan Obama'ya davet
Dünyada gişe rekorları kıran 'Batman' filmine dava açacaklarını söylemesiyle dikkatleri çeken DTP'li Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, ABD'nin ilk siyahi başkanı Barack Obama'yı kente davet edeceklerini söyledi. Kalkan, "Obama'yı davet etmekteki amacımız, Kürt sorununun çözümünde demokratik ve barış ortamının sağlanmasıdır. Ilısu Barajı altında kalacak olan tarihi Hasankeyf'in kurtarılmasına yönelik beklentilerimiz olacak" diye konuştu. Kalkan, yabancı haber ajanslarını da davet edecek.
Erdal ATAY

Lozan masasına sergi yeri bulundu
Lozan Barış Antlaşması'nın imzalandığı tarihi masa, anlaşmanın onaylandığı Birinci Meclis'te sergilenecek. Türkiye'yi geçtiğimiz günlerde ziyaret eden İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulmasının 80. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Türkiye'ye hediye ettiği masa çok büyük olduğu için Çankaya Köşkü'ne konmamış, geçici olarak Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde tutulmuştu.

'Davar'lı mesaj vekilleri şaşırttı
Kurban Bayramı yaklaşırken milletvekillerinin cep telefonlarına gelen bir mesaj, kulislerde renkli bir manzara yaşanmasına neden oldu. Bir firma bayram için ellerinde kurbanlık "dana, deve, düve ve davar" bulunduğu belirten mesajları vekillere attı. Altında bir firma ismi ve telefonlar da bulunan mesajı alan vekiller, "Biri bizi işletiyor mu? Sana da böyle bir mesaj geldi mi" diye birbirine sordu. Daha önceki bayramlarda deve kesildiğini hatırlayan vekiller, gelen mesajın şaka olmadığına karar verdi.
Zübeyde YALÇIN / ANKARA