kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Topbaş'tan müjde

Metrobüs, nasıl Boğaziçi Köprüsü'nden geçecek diye içime dert olmuştu. Bir şerit kapansa, otomobil trafiği tamamen aksayacaktı. Belediye, elbette, araba sahiplerinden ziyade, durakta bekleşen halka öncelik vermeliydi ama, köprünün metrobüs ile kısmen işgali, sadece öncelik sıralaması ile sınırlı kalmayıp, araç sahipleri açısından zulme dönüşebilirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, endişelerimi giderdi. Meğer, köprü üzerinde şerit ayrılmayacak, metrobüs normal trafiğin içine karışarak köprüden geçecekmiş. Derin bir "ohhh" çektim.
Başkanı bulmuşken, kendisine başka sorular da sordum:
- Kaç kişi metrobüsten yararlanıyor?
- Günde 520 bin kişi Avcılar-Mecidiyeköy hattını kullanıyor. Bunların yüzde 21.3'ü artık arabasına binmiyormuş. İki kişiden hesap etsek, 50 bin araç trafikten çekilmiş. Kadıköy/Söğütlüçeşme hattı da açıldığında, çok daha fazla araç trafiğe çıkmayacak.
- E5 karayolunu daralttınız...
- Hayır, daraltmadık, birçok ilâve yan şeritler açtık. Ayrıca E5'ten bin 246 minibüsü kaldırdık; ses çıkmadı. Çünkü, yeni hatlara verdik.
- Her yerde "AK Partili İstanbul Belediyesi galiba sosyalist" diye yakınıyorum. Araba sahibine, sosyal demokratların yapmadığı eziyeti yapıyorsunuz.
- İnşaatlar tamamlanınca, göreceksiniz trafik daha da rahatlayacak. Ama şunu da söyleyeyim, sosyal demokratlar slogan üretti, biz, hayata geçiriyoruz.
Kadir Topbaş beni çok sevindirdi. Çünkü, köprüde metrobüse bir şerit ayrılsaydı, ya evimi Avrupa yakasına taşımak zorunda kalacaktım, ya da Beşiktaş-Üsküdar arası dolmuş tekneleri kullanmaya mecbur olacaktım.