kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Thierry Martin, "En iyi çikolata bitterdir, damakta tadı daha uzun süre kalır," diyor.

Çikolatanın iyisi nasıl anlaşılır?

24.10.2008
- En iyi çikolata hangisi?
- Benim favorim bitter. Yani kakao oranı yüksek olan siyah çikolata. Bence gerçek çikolata o. En çok polyphenol siyah çikolatada var. Bu da hücrelerinizin daha uzun süre genç kalmasını sağlayan bir madde. Yani siyah çikolata bir nevi anti-aging özelliği sağlıyor.
Ayrıca mutluluk hormonu salgılaması da büyük bir artı.

- İyi bir çikolata nasıl anlaşılır?
- Ağzınıza aldığınız anda erir. Siyah çikolatanın tadı daha uzun süre damakta kaldığı için, ben onu tercih ediyorum. Tabii birçok duyuya hitap etmesi de önemli. İlk başta sizi görüntüsü cezbeder. Şekli de çok önemlidir.
Kıvrımlı çikolatalar ağızda daha kolay dağılır.
Sert hatlı çikolataları yemek daha zordur. Zaten Türkler de daha çok kıvrımlı hatları olan çikolataları seviyorlar. Fındık parçalarını ısırırken çıkan ses de duyma hissimize hitap ediyor. Özellikle Türkler bu sesi çok seviyor.

- Çikolatanın partneri nedir? Yani neyle yemek gerekir? Şampanya ile mi yoksa bir fincan kahve ile mi...
- Bence bir fincan kahve, yanında da bitter çikolatanın keyfi başka hiçbir şeyde yok.