kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Gezmeye gelen çok ama, pek de kitap alan yok'

08.11.2008
* Adam Yayınları - Dilek Kalça: Katılım iyiydi. Geçen sene kadar satış oldu. Beylikdüzü'ne yıllar içinde insanlar alıştı ve oturdu burası.

* Agora Yayınları - Osman Akınhay: Fuar giderek Türkiye'nin aynası oluyor. İslamileşen, muhafazakârlaşan ve kütürel düzeyi dibi bulan bir hal alıyor. Tabi fuarın şehir merkezinden uzak oluşu da etkili olabilir. Bence birkaç yıl içinde dinci kitaplar fuarı haline gelecek burası. Solcu yayınevlerine kolaylık gösterilmiyor. Gelecekteki fuarların nasıl olacağı TÜYAP'ın tercihi olacak.

* Ayrıntı Yayınları - Çağdaş Emre Koç: Kalabalık bize kitap alımı sağlamıyor. İnsanlar genelde gezmeye gelmişler. Stant ve başka birtakım sorunlar nedeniyle küçük yayınevlerinin katılamaması durumu var. Bunlarla ilgili düzenlemeler yapılmalı. Yayınevi olarak, sunduğumuz kitapların talep edilmesinden hoşnutuz.

* İletişim Yayınları - Kerem Ünüvar: Fuar iyi geçti. Yeni kitaplarımızı ya da yayınevimizle yeni tanışanları haberdar edebilmek için yeri kitapları sergileme imkânı bulduk. Amacımız sadece satış değildi; bir senelik ürünlerimizi sergilemek istedik. Satışlar ise geçen yıllara göre farklı değildi.

* İmge Yayınları - Ezgi Ergenel: Çok kötü geçmemekle birlikte tatminkâr olduğunu da söyleyemeyiz. Satışlar ve talep de yeterli değildi aslında.

* İş Bankası Kültür Yayınları - Kadir Güven: Fuar genel olarak olumlu geçti diyebiliriz. Satışlardan da memnunuz. Daha az okur geldi ama kitap ilgilisi daha fazlaydı.

* Metis Yayınları - Sabahattin Göksu: Bizim açımızdan gayet iyi. Fuar aslında umduğumuz gibi geçti ve sonuçlarından memnunuz.

* Turkuvaz Kitap - Ertürk Akgün: Bu sene geçen seneden çok farklı değildi. Biz aslında daha umutluyduk çünkü ilgi gören kitaplar yaptık. 80'in üzerinde kitap yaptık. Geçen seneye göre katılım azdı ya da katılım aynıydı ama alım düşüktü. Sanırız ziyaretçiler havaların iyi geçmesi nedeniyle kapalı yerleri tercih etmiyor.

* Versus Yayınları - Özgür Deniz: Fuara sinmiş bir ticari atmosfer çok yoğun bir biçimde hissediliyor. Devasa kuleler şeklinde stantlar kuruluyor. Sonra, fuarın kent dışında olması da bir dezavantaj. İslami yayınlar ise giderek artıyor. Ben bunun fuarın ticarileşmesiyle paralel bir şey olduğunu düşünüyorum. Fuarın yarısı stant ücretine çalışmakla geçiyor. Stant kiraları bilişim fuarlarıyla aynı gidiyor. Bu arada fuar boyunca Marksist kitaplara olan ilgi ve satışların arttığını ekleyebiliriz.

* Yapı Kredi Yayınları - Ali Tezel: Beklediğimiz gibi geçti ve satışlar da beklediğimiz gibi oldu. Geçen yıl 29 Ekim'in fuara denk gelmesi insanları bu yıl beklenti konusunda yanılttı. Normal şartlar altında, katılımın düşük olması lazımdı.
Haberin fotoğrafları