kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Milli bir duruş gösterilmeli"

Giriş Saati : 09.11.2008 14:06
Güncelleme : 09.11.2008 15:56
Yeni Haber
Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Atatürk'ün, Cumhuriyet kuşaklarına sonsuza kadar yaşayacak bir ilke bıraktığını hatırlatarak, "O ilke; önümüzü aydınlatan ve varlık nedenimizi özetleyen "milletimizi ve devletimizi çağdaş uygarlığın önüne' taşıma ilkesidir. Bu ilkeye ulaşmak; "milli bir duruş' göstertmekle mümkündür" dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Büyük Önder Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Uzun, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 70'inci yılında saygı, minnet ve rahmetle andığını söyledi.

Atatürk'ün hayatını, gücünü ve yeteneklerini ülkesine adadığını belirten Uzun, "Atatürk sadece bizim değil, tüm dünyanın hayranlığını kazanmış ebedi bir şahsiyet olarak tarihdeki, hafızalarımızdaki ve kalplerimizdeki müstesna yerini almıştır" diye konuştu. Anavatan Partisi Genel Başkanı Uzun mesajında şunları kaydetti:

"İlhamımızı ve cesaretimizi aldığımız böylesine bir liderle iftihar etmek ne kadar hakkımız ise, O'nu anlayabilmek ve sahip olduğu muasırlaşma ufkunu geleceğe taşımak da o ölçüde görevimiz olmalıdır. Atatürk, Cumhuriyet kuşaklarına gerçekten sonsuza kadar yaşayacak bir ilke bırakmıştır. O ilke; önümüzü aydınlatan ve varlık nedenimizi özetleyen "milletimiz ve devletimizi çağdaş uygarlığın önüne' taşıma ilkesidir. Bu ilkeye ulaşmak; ancak çağı doğru okumakla, küresel sistemin edilgen değil, etkin bir öznesi olmakla ve "milli bir duruş' göstermekle mümkündür. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller; Atatürk'ün bıraktığı Cumhuriyet mirasını canlarından aziz bilerek korumaya ve geliştirmeye devam edeceklerdir."

(ANKA)