kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AKP'NİN 2'NCİ ADAMI AKSU İLE GELDİ... Erdoğan, dün İstanbul'da katıldığı AK Parti Bağcılar ve Esenler ilçe kongrelerinde birer konuşma yaptı. Erdoğan kongrelere önceki gün Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen Abdülkadir Aksu ile birlikte katıldı.

Erdoğan: Biz ne Bush'uz ne Obama

Umut TÜTÜNCÜ - SABAH
08.11.2008
"Obama gibi geldi Bush gibi oldu" eleştirisine Erdoğan'dan tepki: Sevsinler seni. Yazıklar olsun. Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan'dır..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için NTV'deki Yazı İşleri programında "Obama gibi geldi Bush gibi oldu" diyen yazar Fehmi Koru'yu isim vermeden sert şekilde eleştirerek, "Birileri gazete yazıyor. Güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişsiz ama şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni. Yazıklar olsun. Biz ne Obama'yız, ne Bush'uz. Bizi kimse birilerine benzetmesin" dedi. Partisinin Bağcılar İlçesi 3. Olağan Kongresi'ne beraberinde AK Parti'nin yeni ikinci adamı Abdülkadir Aksu ile gelen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"ÖRNEKLEMELER YAPMASIN"
"Bizlerle alakalı olarak Obama-Bush kıyaslaması yapanlar var. Biz ne Obama'yız ne Bush'uz. Bizi kimse birilerine benzetmesin. Eğer Tayyip Erdoğan'a söylüyorlarsa, ben Tayyip Erdoğan'ım, Tayyip... Ne Obama ne Bush... Eğer illa örneklemeler gerekiyorsa, alırsın Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten yürürsün ta medeniyetimizin gerilerine Kanuni'lere, Yavuz'lara, Fatih'lere, Osman Gazi'lere kadar. Bizim tarihimizde bunlar var. Orada bunları görürsün. Bize kimse başka yerlerde örneklemeler yapmasın. Bizden alınacak çok şeyler olabilir. Obama'ya telgraf çekenler var. Terör örgütünün temsilcileri de çekiyor bu telgrafları. Türkiye'de böyle bir hastalık da var. Ben onlara şunu söylüyorum; zenci-beyaz ayrımı yapanlar var. ABD'de siyah-beyaz ayrımının yapıldığı zamanları biliriz, ama o dönemlerde bile, o dönemlerin Obama'ları bile olimpiyat müsabakalarında rekorları kırıp birinci olduklarında ABD bayrağını sırtına alıp zafer turunu öyle atardı. Acaba benim ülkemde Obama özentisi olanlar, Obama'ya özenenler, acaba Türk Bayrağı'nı omuzlarına alıp sokaklarda dolaşabiliyor mu? Bunu soruyorum. İşte birlik beraberlik tablosu burada. Ülkemdeki birlik ve beraberlik tablosuna kimse gölge düşürmeye kalkmasın.'' Doğu ve Güneydoğu'ya yaptıkları hizmetlere de değinen ve DTP'yi eleştiren Erdoğan, "Oradaki vatandaşlarımı, kimlik siyaset yaparak istismar edenlere sesleniyorum, istismarı bırakın da elinizdeki belediyelerle vatandaşlarımı pislik içinde yaşamaktan kurtarın. Benim vatandaşım 29 Mart'ta bu pisliklerden de kurtulacaktır" diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bahçelievler Belediyesi'nce yapılan ve aralarında Hasan Doğan Spor Kompleksi'nin de bulunduğu toplu açılış törenine katılan Erdoğan daha sonra bir alışveriş merkezini hizmete açtı. Başbakan Esenler İlçc Kongresi'nden sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli'nin oğlunun nikah töreninde şahitlik yaptı.