kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Amerika'da seçimler, gürültüsüz patırtısız geçti gitti. Adamlar seçim sonrası ne güzel konuştular, birbirlerini rencide etmeden, kırmadan, dökmeden. Yumruk yok, tekme yok, küfür yok..
Ne dedi yaşlı McCain "Artık Obama benim de Cumhurbaşkanım.. Hepimiz ona yardımcı olmalıyız. Ve Obama'nın kaybeden Cumhuriyetçilere hitabı, "..sesinizi duyuyorum.. Bütün Amerika'nın başkanı olacağım.." Sonrasında Bush'un, yeni başkanla ailesini Beyaz Saray'a davet edişi..
Valla bi şi ümüğümde sıkıştı kardeşim. Yahu niye biz böyle medeni olamıyoruz?.. Sanki onlar uzayda yaşıyorlarmış da biz de onları yeryüzünden seyrediyormuşuz gibi bi durum var.
Bi de CNN televizyonunun kullandığı son kamera oyunu kafama takıldı. Hologram mı ne diyorlar. Yüzlerce kilometre uzaktaki sunucuyu New York'taki ana haber stüdyosuna ışınlayıverdiler. O çekim sırasında, ışınlanan sunucunun üzerinde 36 kamera çalışıyormuş.. Bu ne biçim iştir ne biçim tekniktir.. Tabii mutlaka bunu daha bi çok yenilikler izleyecek.
İster misin bundan sonraki seçimlerde başkan adayları ekrandan çıkıp odanın içinde konuşsun. Bunun ilk denemesi de bizim ara seçimlerde yapılırmış mesela.
Tayyip Bey salonun köşesinde ayakta seçim nutku çekiyor! Ayıp olur diye kanal da değiştiremezsin.. Tayyip Bey diyince aklıma gazete tirajları geldi.. Hani hatırlıyor musun bibuçuk ay kadar önce kendisini kızdıran haberler yazan gazetecilere sert çıkmış, okuyuculardan bu gazeteleri almamasını istemişti. "Boykot edin bu gazeteleri" demişti.. Dün tirajlara baktım.. Boykotun durumu ne diye.. Değişiklik yok artış bile var...
Başbakan ne demek istediğini vatandaşlara iyice anlatamamış. Eğer hâlâ aynı fikirdeyse daha çarpıcı bi konuşma yapıp boykot çağrısını yenilemeli.. Belki o zaman tutar! Yalnız başka bi şeyi tutturmuşlar Abuzittincim; spora siyaseti sokmak. Hem de iyice sokmak! Şu günlerde federasyonlarda seçimler var ve AKP atakta! Niye atakta, delegeler (sanki burada siyasi parti kongreleri yapılıyor) hep AKP sempatizanı olsun istiyorlarmış. Çirkin bi durum.. Daha da çirkini, önümüzdeki haftalarda da Taekvandonun da delege seçimi var ve koca İsmet İraz kongre üyesi bile olamıyor. İsmet İraz teakwondonun Babası.. O sporla Türkiye'yi tanıştıran adam. Teakvandonun kurucusu yani. Bisürü Dünya Şampiyonluğu var.. Aktif sporculuktan çekilince milli takımın teknik direktörü olarak ülkesine gene madalyalar kazandırmış. Zaten gençliği, hayatı 19 Mayıs Stadyumu'nda geçmiş, doğuştan sporcu, spor adamı.. Bitakım dümenler, bitakım siyasi dolaplar, İsmet Hoca'yı delege yaptırma.. Ne kadar çirkin! Bize de bi Obama lazım.. Lazım da, iki hafta sürmez o'nu da kendimize benzetiriz.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecellister@gmail.com