kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Engelliler çorap örerek gelir elde edecek

Giriş Saati : 09.11.2008 11:47
Güncelleme : 09.11.2008 21:10
Yeni Haber
Şanlıurfa'da Görme Engelliler Derneğince üyelerine yönelik açılan ''Çorap Örme'' kursuna katılan 15 engelli, meslek öğrenerek hayata tutunmaya çalışıyor.

Şanlıurfa Görme Engelliler Derneği, bir süre önce üyelerine yönelik Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) katkısıyla ''Çorap Örme'' kursu açtı.

Kamberiye Mahallesindeki dernek binasında oluşturulan atölyede, bir usta öğretici eşliğinde verilen kurslara, biri kadın 15 kişi katılıyor.

Kurs süresince bir miktar ücret de verilen katılımcılardan 2 aylık kursun ardından başarılı olanlara sertifika verilecek.

Daha sonra kendi imkanıyla üretim yapmak isteyenlerin dışında, bu imkanı bulamayanlara da dernek bünyesindeki atölyede, üretim yapıp bütçesine katkı sağlayabilme imkanı da sunulacak.

Şanlıurfa Görme Engelliler Derneği Başkanı Fethi Öğe, kentte ilk kez düzenlenen ve 13 Ekimde başlayan kursa 15 kursiyerin devam ettiğini belirtti.

Açtıkları kursta İŞKUR'un malzeme temininde bulunduğu ve talep gelmesi durumunda benzeri kursları devam ettireceklerini anlatan Öğe, şunları kaydetti:

''Kurs süresince, kursiyerlere İŞKUR tarafından bir miktar ücret de veriliyor. Burada ürettiğimiz ürünleri kamu kurumlarına satacağız. Kursu tamamlayanlara sertifika da verilecek. Açtığımız bu kursun ardından üyelerimiz kendi işini kurabilecek duruma gelecek. Bununla imkan sağlandığında engellilerin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz. Herkesin bu güzel projeye destek vermesini bekliyoruz.''

(AA)