kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI
07.11.2008
İyi pazarlar sevgili okurlar. Yoğun geçen bir haftadan sonra hepiniz evinizde dinleniyorsunuz diye düşünüyorum. Bu hafta sizlere birbirinden lezzetli tarifler hazırladım. Semizotlu nohut yemeği, hem sebze hem de protein içeriyor ve çok lezzetli bir tencere yemeği. Havuçlu pilava da bayılacaksınız; hem lezzetli hem de farklı bir alternatif oluyor. Ve işte pazar gününün hepimizi şımartan masum kaçamağı; çikolatalı fındıklı kek! Ne yapalım buna da ihtiyacımız var... Afiyet olsun ve hayatınızdan lezzet, sağlık, sevgi eksik olmasın.

Semizotlu nohut yemeği
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 20 dk. Pişirme süresi: 45 dk.
Nohutları bir gece önceden ıslatın, sabah haşlayın. Haşlarken haşlama suyuna bir tatlı kaşığı toz şeker koyun ki nohutun gazı çıksın. Sonrasında ayrı bir tencereye yağı koyun, soğanı ve sarımsağı kavurun. Domatesleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Domatesi de kavurduktan sonra haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Sonra semizotlarını (Sadece yapraklarını tercih ediyoruz) tencerenin içine ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber koyun, sıcak su ilave edip 15 dakika daha pişmeye bırakın. Afiyet olsun...
Malzemeler
* 2 su bardağı nohut
* 300 gram semizotu
* 1 orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 domates ya da 2 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* Tuz, karabiber
* Yeteri kadar sıcak su

* * *
Havuçlu pilav
(4 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 15 dk.
Yağları tencereye koyun, pirinci biraz çevirin ve hemen sıcak suyu ilave edin. Tuzunu da ekleyip, ocağın altını kısın. İnce ince rendelenmiş havuçları pilavın piştiği tencereye ilave edin. Biraz karıştırıp tencerenin altını kapatın. Çok pratik ve lezzetli bir pilav alternatifidir. Hepinize afiyet olsun...
Malzemeler
* 1 su bardağı baldo pirinç
* 1.5 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 orta boy rendelenmiş havuç
* Tuz
* Taze çekilmiş karabiber

* * *
Çikolatalı fındıklı kek
(6-8 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 45 dk.
Yumurta, toz şeker ve vanilyayı çok iyi çırpıp, süt ve yağı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu da katıp çok iyi karıştırın. Mikser kullanabilirsiniz. Ayrı bir kasede 2 çeşit çikolatayı karıştırıp, keke ilave edin. En son fındığı ekleyip, karıştırın. Kalıbınızı yağlayıp, kek karışımını kalıba dökün. 150 derece ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Kalori değeri çok yüksek değildir, korkmayın! Bugün pazar ve hepimizin biraz şımarmaya ihtiyacı var...
Malzemeler
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı rendelenmiş bitter çikolata
* 2 yemek kaşığı nutella çikolata
* 1 çay bardağı kırık fındık
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı süt
* 1.5 su bardağından biraz az toz şeker