kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Nostalji henüz moda olmamıştı...

24.10.2008
1950-80 yılları arasında popüler olan şarkılar Those were the Days albümünde toplandı. Bu hafta piyasaya çıkan diğer albümler ise güne keyifli bir başlangıç yapmak isteyenler için hazırlanan Pazar Sabahı Klasiklerive Erdem Yener imzalı Kirli..
Vosvos'larla gezilen zamanların, ailecek seyredilen Eurovision Şarkı Yarışmaları'nın, TRT'li günlerin, Boğaz Köprüsü'nden yürüyerek geçilen dönemin ve nostaljinin henüz moda olmadığı o yılların unutulmaz şarkıları, iki CD'lik bir albümde ilk defa bir araya geliyor. Artist Müzik tarafından yayınlanan Those were the Days adlı albümde 1950-80 yılları arasında büyük başarı elde etmiş 30 şarkı yer alıyor. Ajda Pekkan'ın müzik kariyerinin en ünlü şarkısı Kimler Geldi Kimler Geçti'nin orijinal versiyonu If We were Free bu albümün açılış şarkısı! Albümde, Özdemir Erdoğan'ın sesinden dinlemeye alıştığımız Keman Öğretmeni isimli şarkıyı İtalyan Müziği'nin dev ismi Domenico Modugno, Il Maestro di Violino olarak seslendiriyor. Ferdi Özbeğen'in meşhur ettiği O Günler şarkısının orijinal versiyonu Camino, Bulgaristan'ın en ünlü sesi Lili Ivanova tarafından seslendiriliyor. 1978 Eurovision birincisi Izhar Cohen, İsrail'i temsil ettiği A-BA-NI-BI, Patricia Carli'den La Tandresse, Mary Hopkin'den Those were the Days ve efsanevi oyuncu Rita Hayworth'un Gilda filminde seslendirdiği ve yıllar sonra Pink Martini tarafından yeniden popüler edilen Amado Mio sahibinin sesiyle bu albümde yer alıyor. Tanıtacağımız bir diğer albüm ise pazar sabahlarını renklendirmek amacıyla hazırlanmış. Pazar Sabahı Klasikleri adlı albümde birçok kişi için haftanın en keyifli sabahına uygun, klasik müziğin en sevilen eserleri yer alıyor. Beethoven, Brahms, Tchaikovsky, Mozart, Puccini, Strauss, Bizet, Dvorak gibi 30 önemli besteci ve onların 70 eseri bu özel beş CD'lik albümde bir arada. Albümde yer alan eserlerden bazıları, Serenade for Strings-Waltz (Tchaikovsky), Eine Kleine Nachtmusik- Menuetto, Allegro (Mozart), Hungarian Dances No. 5 (Brahms), Carmen Suite No. 2 Habanera (Bizet), Grand March, from Aida (Verdi).

ROCKTA YENİ BİR SES
Bu hafta çıkan bir diğer albüm ise 10 yıldır müzik piyasasının içinde olsa da ilk kez albüm çıkaran Erdem Yener. Bugüne dek birçok albüm ve film müziği projesinde söz yazarı, besteci, aranjör ve icracı sıfatlarıyla karşımıza çıkan Yener'in ilk albümü Kirli'deki şarkıların tümünün söz, müzik ve düzenlemeleri kendisine ait. Alternatif rock, pop-rock, grunge ve elektronik soundları içerisinde barındıran albümün ilk klibi Belki de çekildi. Oyuncu koçluğu da yapmış olan müzisyenin, bu ilk klibi de dikkat çekici.
Haberin fotoğrafları